Denník N

Euroligy: Guardiola vo svojom systéme potrebuje Messiho, našiel ho v 20-ročnom Angličanovi

Gündogan skóroval aj proti Liverpoolu. Foto - TASR/AP
Gündogan skóroval aj proti Liverpoolu. Foto – TASR/AP

Dobrý deň,

o Luisovi Suárezovi a Cristianovi Ronaldovi si mnohí mysleli, že nemôžu strieľať góly večne. V tejto sezóne však dokazujú, akí sú výnimoční. Obaja cez týždeň bavili futbalovú verejnosť – jeden historkou s Lionelom Messim a druhý zábavným gestom počas zápasu.

v novom diele Eurolíg píšeme aj:

  • o taktickom víťazstve Guardiolu nad Kloppom;
  • o tom, ako sa Suárez dozvedel, že v Barcelone končí;
  • o tom, ktoré jedlo má najradšej Cristiano Ronaldo;
  • o tom, čo by pre Dortmund znamenala neúčasť v Lige majstrov;
  • ako sa darilo Slovákom.

V tomto sumári nájdete všetky podstatné informácie z piatich najlepších európskych líg vrátane výroku týždňa a statusu týždňa. Posielame ho aj e-mailom vo forme newslettra.


Anglicko: Foden ako Messi?

V minulej sezóne ho ťahal k majstrovskému titulu. Teraz mu už zrejme zobral nádej.

Brazílsky brankár Alisson je jednou z najlepších posíl v modernej histórii Liverpoolu, ale v nedeľnom šlágri proti Manchestru City spravil dve veľké chyby v rozohrávke. V inak vyrovnanom zápase Liverpool doma prehral vysoko 1:4. Na lídra City stráca desať bodov, pričom k tomu ešte aj hral o zápas viac.

Alissonovi nevyšla rozohrávka z vlastnej šestnástky dvakrát v priebehu troch minút, čo Ilkay Gündogan s Raheemom Sterlingom potrestali gólmi.

Pep Guardiola na tlačovej konferencii povedal, že víťazstvo ešte o titule nerozhodlo. V tom má síce pravdu, ale minimálne ide o dôležitý psychologický moment. City totiž vyhralo už štrnásty duel po sebe (vo všetkých súťažiach), pred United je v tabuľke o päť bodov a na Anfield Road zvíťazilo prvý raz po takmer osemnástich rokoch.

„Hovoril som s Alissonom pred pár sekundami a je, samozrejme, veľmi sklamaný. Hovoril niečo ako: ‚Nie dnes‘. Povedal som mu, že to je problém s chybami: človek si nevyberie, kedy ich spraví,“ povedal manažér Liverpoolu Jürgen Klopp. „Povedal som mu, že máme aj tribúny, že mohol loptu kopnúť aj tam.“

Alissonovi šla rozohrávka vždy dobre, v Liverpoole pomáha zakladať útoky. Na chyby od neho fanúšikovia nie sú zvyknutí. Liverpool prvý raz od roku 1963 prehral doma tri ligové zápasy po sebe. Hoci je ešte len začiatok februára, majstrovi ostatní kandidáti na titul už pomaly utekajú.

Na Anfield Road sa odohrala taktická bitka dvoch dynamických tímov. Oba sú skvelé v pressingu aj rýchlych protiútokoch. City sa snažilo držať loptu, zatiaľ čo Klopp s tradične oslabeným mužstvom dúfal v silu svojich protiútokov. City sa však v tejto sezóne zlepšilo smerom dozadu a Liverpool sa cez jeho línie presadzoval ťažko.

Guardiola zaznamenal dôležité taktické víťazstvo. Liverpool porazil aj vďaka detailom.

Najlepšie to ilustrovalo bránenie jedného priameho kopu, keď si

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Euroligy

Futbal

Premier League

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie