Denník N

Od pondelka budú na hraniciach kontroly a každý musí ísť do karantény. Aplikáciu majú dodať Sulík s Remišovou

Foto N - Vladimír Šimíček
Foto N – Vladimír Šimíček

Režim na hraniciach sa od pondelka najmenej do konca februára sprísni. Štúdia ukázala, že tam, kde sa viac cestovalo, bola vyššia úmrtnosť.

Od pondelka Slovensko sprísni režim na hraniciach, aby sa obmedzila možnosť dovozu nových mutácií. Obavy sú najmä z juhoafrickej mutácie, ktorá sa potvrdila napríklad v Tirolsku.

Minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽaNO) informoval, že od pondelka budú na hraniciach kontroly a môžu sa začať tvoriť kolóny. Polícia bude kontrolovať, či sa ľudia prichádzajúci na Slovensko registrujú cez formulár eHranica.

Od pondelka bude musieť ísť každý po príchode na Slovensko do karantény. Tá bude po novom trvať 14 dní. Platí to aj pre krajiny, ktoré sú dnes medzi bezpečnými. Ak niekto nebude chcieť tráviť karanténu doma, bude môcť využiť štátne zariadenia.

Na 8. deň od príchodu na Slovensko by mali ľudia absolvovať PCR test. Ak bude negatívny, môžu karanténu opustiť. Ak budú mať pozitívny výsledok, vzorku z testu preveria na prítomnosť niektorej z mutácií koronavírusu.

Aktuálne preverujú vzorku jedného pacienta vo Fakultnej nemocnici v

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Koronavírus

    Slovensko

    Teraz najčítanejšie