Denník N

Vysvetľujeme: O čo ide v spore o „Remišovej miliardu“?

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Vysvetľujeme je newsletter Denníka N pre mladých, ktorí nemusia rozumieť tomu, čo sa okolo nich deje, a pre rodičov, ktorí nemusia vedieť, ako sa o tom s nimi rozprávať. Vždy vo štvrtok v ňom rozoberáme jednu dôležitú spoločenskú tému.

Správu vybral a vysvetlil Tomáš Čorej

Nie sú nenávratne preč

„Ani Robert Fico a Peter Pellegrini sa neuchýlili k takému zákernému klamstvu,“ povedala v utorok v rádiu Expres vicepremiérka Veronika Remišová.

Reagovala tak na obvinenia europoslankyne Lucie Ďuriš Nicholsonovej, podľa ktorej Slovensko Remišovej vinou prišlo o miliardu eur. „Sú nenávratne preč,“ povedala na pondelkovej tlačovej konferencii.

Bolo to o to zvláštnejšie, že Nicholsonová je členkou strany Sloboda a solidarita (SaS), ktorá je partnerom Remišovej strany Za ľudí vo vládnej koalícii.

Nicholsonová technicky nemala pravdu – o miliardu sme definitívne neprišli. Celý prípad je však omnoho komplikovanejší a v budúcnosti naozaj hrozí, že tieto peniaze stratíme.

Za to by však podľa Remišovej boli paradoxne do veľkej miery zodpovední Nicholsonovej stranícki kolegovia, nie ona sama.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Vysvetľujeme

Slovensko

Teraz najčítanejšie