Denník N

Kľúčový svedok policajnej korupcie František Böhm sa zastrelil

Foto - polícia
Foto – polícia

Postrelená je aj jeho manželka. Podľa informácií Denníka N sa mu pokúsila zabrániť v samovražde a pritom ju neúmyselne postrelil do hrudníka. František Böhm vypovedal o korupcii vo vedení polície, usvedčoval aj bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika.

Bývalý príslušník SIS František Böhm, ktorého vlani obvinili v kauze Božie mlyny, sa v noci z piatka na sobotu zastrelil. Ako informovala televízia Joj, stalo sa tak v obci Plavecký Štvrtok na Záhorí, kde okrem seba postrelil aj svoju manželku.

O tom, čo sa presne stalo, nemal v sobotu ráno informácie ani jeden z jeho obhajcov Vladimír Mitro.

Pri jeho samovražde bol podľa informácií Denníka N aj jeho syn. Podľa predbežných informácií sa Böhmova manželka chcela pokúsiť mu v samovražde zabrániť. Jej postrelenie teda nebolo úmyselné.

Prípad vyšetruje bratislavská krajská kriminálka. Hovorkyňa bratislavskej polície Lucia Mihalíková potvrdila, že polícia dostala krátko pred polnocou oznámenie o postrelenej žene a zastrelenom mužovi v dome v Plaveckom Štvrtku.

„Podľa doterajších informácií muž spôsobil strelné zranenie žene a následne sa sám zastrelil. Žena bola so zraneniami prevezená do jednej z bratislavských nemocníc. Muž zraneniu na mieste podľahol,“ uviedla Mihalíková.

Postrelená žena je v stabilizovanom stave.

„Okolnosti tohto prípadu sú v týchto chvíľach predmetom intenzívneho vyšetrovania. Hneď ako to procesná situácia umožní, budeme verejnosť o prípade informovať,“ dodala Mihalíková.

Böhm sa podľa informácií Denníka N zastrelil vlastnou legálne držanou zbraňou. Mal ich doma niekoľko. Policajti zrejme spravili chybu, keď mu ich pri jeho zadržaní a potom prepustení z väzby nezaistili. Böhma vyšetrovali ako člena zločineckej skupiny. V takom prípade býva zaistenie zbraní takmer automatické.

Prokuratúra ani polícia na otázky, či exsiskárovi po obvinení zaistili zbrane, neodpovedali.

Böhm bol obvinený z toho, že si úplatkami zabezpečoval krytie. Takto podľa obžaloby podplácal aj policajného exprezidenta Milana Lučanského, ktorého

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

František Böhm

Milan Lučanský

Slovensko

Teraz najčítanejšie