Denník N

Týždeň v NHL: Tréner chcel byť úprimný, tak ho poslal na tribúnu. Od Tatara čakajú v Montreale viac

Tomáš Tatar. Foto - TASR/AP
Tomáš Tatar. Foto – TASR/AP

Dobrý deň,

Tomáš Tatar bol vlani pre Montreal kľúčovým hráčom, no teraz ho tréner Claude Julien nečakane vyradil zo zostavy. Tatar zažil pozíciu zdravého náhradníka prvý raz po troch rokoch.

Najlepším strelcom NHL je Auston Matthews z Toronta, ktorý pred sezónou výrazne schudol a zrýchlil. Jeho vplyv na mužstvo však nespočíva iba v góloch.

Kariéru ukončil Mikko Koivu, ktorý môže byť prvým hráčom Minnesoty v histórii so slávnostne vyradeným číslom.

V Týždni v NHL sa dočítate:

  • prečo Tomáš Tatar skončil na tribúne;
  • v čom má oproti vlaňajšku sťaženú pozíciu;
  • ako Auston Matthews zmenil svoje telo aj hru;
  • za čo vďačí ukrajinskému matematikovi;
  • prečo bol Mikko Koivu hokejovým Tottim.

Týždeň v NHL vám prinášame každú nedeľu počas sezóny a posielame ho aj e-mailom ako newsletter.


1. Tatar na tribúne

Eric Engels zo Sportsnetu v sobotu večer priniesol prekvapivú informáciu, že Tomáš Tatar si pozrie zápas svojho Montrealu proti Torontu len z tribúny. Slovák bol naposledy zdravým náhradníkom počas svojho krátkeho pôsobenia vo Vegas pred troma rokmi.

Tatar už v minulosti určite hral aj lepšie než teraz, keď v posledných ôsmich zápasoch získal iba dva body. Montreal pred súbojom s Torontom prehral tri zápasy zo štyroch a nejaké zmeny v zostave sa čakať dali.

Tréner Claude Julien sa však nečakane rozhodol siahnuť práve na Tatara, ktorý bol vlani najproduktívnejším hráčom tímu so 61 bodmi, a s 22 gólmi sa delil aj o pozíciu najlepšieho strelca.

Arpon Basu z The Athletic píše, že toto odvážne rozhodnutie by sme nemali podceňovať. „Špekulovalo sa o vyradení Jesperiho Kotkaniemiho, čo by zďaleka nebolo také prekvapivé ako vidieť na tribúne Tatara,“ napísal.

Chcel byť k nemu úprimný. Vyradenie Tatara sa netýka len bodov a súvisí s tým, že Montreal sa oproti vlaňajšku výrazne zmenil. „Tento rok máme veľmi vysoké štandardy,“ vravel Claude Julien podľa The Athletic.

„Poviem vám iba toľko, že Tomáš

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

Týždeň v NHL

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie