Denník N

Prostredník Nadalovi či zábavná hádka Talianov. 15 príbehov prvého týždňa Australian Open

Foto - TASR/AP
Foto – TASR/AP

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Predstavte si, že prídete na športové či kultúrne podujatie a organizátori vás z neho vyhodia v najzaujímavejšej časti. Aktéri hrajú ďalej, no celé obecenstvo sa v jednej chvíli zdvihne a odíde.

Toto sa stalo v piatok na Australian Open počas zápasu Novaka Djokovića a Taylora Fritza. Od polnoci začal v Melbourne platiť päťdňový lockdown, ktorý bol rýchlou reakciou na 13 nových prípadov koronavírusu v meste, kde mali dovtedy nákazu pod kontrolou.

Keďže sa trvanie zápasu natiahlo aj po polnoci, štvrtý a piaty set sa dohrávali v tichu.

Táto príhoda ilustruje, aký zvláštny ročník Australian Open v týchto dňoch sledujeme. Napriek rôznym komplikáciám priniesol prvý týždeň turnaja veľa skvelých príbehov. My sme z nich vybrali pätnásť najzaujímavejších.

Dočítate sa:

  • o hráčovi, ktorý pred dvomi rokmi nevedel chodiť, a teraz ho prirovnávajú k Federerovi;
  • o vtipnej reakcii Nadala po tom, čo mu fanúšička ukázala prostredník;
  • o tom, ako Karolína Plíšková rozmlátila raketu na záchode;
  • o Rusovi, o ktorom doteraz nikto nepočul, a zrazu je vo štvrťfinále či
  • o Taiwančanke, ktorá už teraz má titul najvtipnejšej hráčky.

Mužom týždňa bol Kyrgios, aj keď vypadol

Nick Kyrgios rád púta pozornosť svojimi vyhláseniami či výbuchmi na kurte. Až sa pritom trochu zabúda, aký je skvelý tenista.

Aj teraz sa najskôr hovorilo o jeho slovnej vojne s Novakom Djokovićom, ktorú si zjavne užíva oveľa viac ako Srb.

Djoković povedal, že ho nerešpektuje, na čo Kyrgios reagoval slovami: „Ten Novak je zvláštny kocúr. Hoci je skvelý tenista, neviem, či by som si mal niečo robiť zo slov človeka, ktorý sa počas celosvetovej pandémie zabával na párty bez trička.“

Lenže potom sa Kyrgios postavil na kurt a jeho zápasy s Ugom Humbertom a Dominicom Thiemom patrili k najzábavnejším v prvom týždni.

Proti Thiemovi pripomenul, prečo v minulosti porazil Rogera Federera, Rafaela Nadala aj Novaka Djokovića. Kyrgios bol polovicu zápasu lepší hráč, no nakoniec prehral 6:4, 6:4, 3:6, 4:6, 4:6.

Hoci si svojimi výkonmi a kreatívnym tenisom získal sympatie divákov po celom svete, opäť skončil na grandslame už v prvom týždni.

Kyrgiosov talent je obrovský. Predstavte si, čo by mohol dokázať, keby si povedal, že jeden rok bude správne jesť, spať a dostatočne trénovať. Robiť pre tenisový úspech to čo všetci ostatní.

Odpoveď na tú otázku sa zrejme nedozvieme. To by už totiž nebol Kyrgios – muž, ktorý chce viac zabávať ľudí ako vyhrávať grandslamy.

Pred dvomi rokmi nemohol chodiť, teraz ho prirovnávajú k Federerovi

Keď v roku 2019 odchádzal z Roland Garros, jeho budúcnosť bola neistá. Mackenzie McDonald si natrhol pravý zadný stehenný sval a musel podstúpiť náročnú operáciu.

„Prvý mesiac a pol, možno dva mesiace, som nebol schopný ani chodiť. Čas plynul veľmi pomaly,“ citoval ho portál ATP Tour.

Mladý Američan strávil prakticky celý rok mimo kurtov, až sa plne zotavil. „Musel som byť mimoriadne trpezlivý, čo ma veľa naučilo,“ dodal.

Veľký návrat zaznamenal práve na vlaňajšom Roland Garros, kde sa dostal do 2. kola a na centrálnom kurte hral proti Rafaelovi Nadalovi. Uhral síce len štyri gemy, no tento súboj bol preňho cennou skúsenosťou.

Dnes patrí medzi najzaujímavejších hráčov v pavúku a na Australian Open prekvapivo postúpil už do 4. kola.

McDonald postupne zdolal troch silných súperov – Marca Cecchinata, Bornu Ćorića a Lloyda Georga Harrisa. V osemfinále sa stretne s Daniilom Medvedevom.

Ruský tenista, ktorý je považovaný za jedného z najväčších favoritov na titul, mu pred zápasom zložil peknú poklonu. Povedal, že hrá „štýlom Rogera Federera“.

McDonald to označil za „najkrajší kompliment“, aký kedy dostal.

Zábavná hádka dvoch Talianov

Ako by ste zareagovali, ak by ste práve vyhrali náročný štvorhodinový zápas v tajbrejku piateho setu? Fabio Fognini, čerstvý postupujúci do 3. kola, sa vo štvrtok rozhodol verbálne zaútočiť na svojho súpera.

„Mal si sk**vené šťastie, mal by si sa ospravedlniť. Až doteraz som ťa rešpektoval!“ zakričal.

„O 

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Australian Open

Iné podcasty Denníka N

Športové podcasty Denníka N

Tenis

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie