Denník N

Sagan na Vuelte končí, vyradili ho zranenia po zrážke s motorkou

Sagan si za hnev na motorkára vyslúžil pokutu 300 eur. Foto: cyclismoafondo.es
Sagan si za hnev na motorkára vyslúžil pokutu 300 eur. Foto: cyclismoafondo.es

„Sme sklamaní, že musíme oznámiť odchod Petra Sagana z Vuelty. So zraneniami, ktoré utrpel včera, by však nebolo bezpečné pokračovať v pretekoch,“ oznámil Saganov zamestnávateľ.

Slovenský cyklista Peter Sagan odstupuje z pretekov Okolo Španielska a na štart nedeľňajšej 9. etapy sa už nepostaví.

Vueltu opúšťa po zranení, ktoré mu spôsobila motorka, ktorá slovenského pretekára zhodila v závere 8. etapy z bicykla.

Sklamaní a nahnevaní

„Sme sklamaní a nahnevaní, že musíme oznámiť odchod Petra Sagana z Vuelty. Tímový doktor spolu so športovým riaditeľom na Vuelte sa rozhodli, že so zraneniami, ktoré Peter včera utrpel, nemôže bezpečne pokračovať v pretekoch,“ napísal na sociálnej sieti Saganov tím Tinkoff-Saxo.

„Má problém s bokom a rukou. Domov odletí hneď, ako to bude možné,“ dopĺňa informáciu o odstúpení oficiálne komuniké.

„Vuelta sú jedny z najdôležitejších pretekov v sezóne a Peter Sagan aj tím mali na nich vysoké očakávania. V čase incidentu mal Sagan zelený dres, vyhral jednu etapu a mieril za triumfom v ďalšej,“ dopĺňa Tinkoff-Saxo.

Odstúpenie sa čakalo, okolnosti mali byť iné

Peter Sagan už pred štartom pretekov Okolo Španielska avizoval, že ich berie ako prípravu na septembrové majstrovstvá sveta. Tieto vyhlásenia vytvárali predpoklad, že rovnako ako vlani, aj teraz počas ich priebehu odstúpi. Okolnosti však mali byť iné.

Vlani odchádzal Sagan zo Španielska až po 14. etape a nebyť sobotňajšieho incidentu s motorkou, dôvod na skoré odstúpenie nemal ani tento rok. Pred 8. etapou strácal na zelený dres najaktívnejšieho cyklistu len 5 bodov, a ak by prišiel do cieľa s najlepšími, zrejme by ho získal späť.

Nepozornosť motorkára mu však krátko pred cieľom znemožnila špurtovať o víťazstvo a v konečnom dôsledku aj pokračovať v pretekoch. Spomínané konštatovanie mrzí o to viac, že v 9. a 10. etape mal šancu reálne bojovať o etapový vavrín.

Zranenia by nemali byť vážne

Napriek rozhodnutiu nepokračovať v pretekoch by zranenia zapríčinené zrážkou s motorkou nemali výrazne poznačiť Saganovu ďalšiu prípravu na MS. „Som živý a zdravý. Našťastie mám len odrené telo, najmä nohu a narazenú ruku. Mohlo to však dopadnúť aj horšie,“ konštatoval Peter Sagan po skončení 8. etapy.

„Po mojom páde som bol skutočne veľmi nahnevaný, motorka odišla preč, čo tiež nepomohlo k tomu, aby som bol pokojný,“ vrátil sa Sagan k incidentu, ktorý, ako prezradili televízne kamery, slovenského cyklistu poriadne nazlostil. Za hnevlivú reakciu dostal navyše pokutu 300 eur.

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Vuelta a Espaňa

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie