Denník N

V trnavskej nemocnici zomrela 34-ročná tehotná žena, počet tehotných s covidom pribúda

Ilustračné foto – TASR/AP
Ilustračné foto – TASR/AP

Väčšina tehotných žien mala ľahký priebeh covidu. Nebezpečnejší môže byť vo vyšších štádiách tehotenstva.

V trnavskej nemocnici zomrela na covid 34-ročná tehotná žena. Bola v 7. mesiaci tehotenstva, dieťa sa lekárom podarilo zachrániť. Podľa Nového času sa žena nakazila od svojho manžela, príslušníka Zboru väzenskej a justičnej stráže.

„Prišla vo vážnom stave do našej nemocnice s ochorením covid-19. Ide o prípad, keď lekári pre záchranu dieťaťa museli vykonať sekciu, avšak matka nezvládla ťažký priebeh ochorenia covid-19. Celej nemocnici je tento prípad nesmierne ľúto,“ uviedol hovorca nemocnice Matej Martovič.

Cez víkend o tom napísal aj Zbor väzenskej a justičnej stráže, ktorý spustil pre jej manžela finančnú zbierku. „Lenka ochorela na covid-19 vo vysokom štádiu tehotenstva, keď lekári rozhodli, že pre život bábätka bude bezpečnejšie ukončiť tehotenstvo akútnou sekciou. Lenka ďalej bojovala o svoj život už sama, no bohužiaľ, dňa 11. februára 2021 prehrala svoj boj s chorobou covid-19,“ napísali.

Väčšinou ľahký priebeh

Nemocnice oslovené Denníkom N potvrdzujú, že počet infikovaných tehotných rastie proporčne s rastom počtu pozitívnych v populácii. Väčšinou sa u tehotných stretávajú s 

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Koronavírus

    Slovensko

    Teraz najčítanejšie