Denník N

LM, osemfinále: Mbappé a Paríž pripomenuli Messimu, prečo chcel odísť z Barcelony

Kylian Mbappé. Foto - TASR/AP
Kylian Mbappé. Foto – TASR/AP

Dobrý deň,

po prvých dvoch zápasoch osemfinále Ligy majstrov sa zdá byť rozhodnuté o prvých dvoch účastníkoch štvrťfinále – Paríž St. Germain aj Liverpool vyhrali na ihriskách súperov takými výsledkami, že v odvetách by nemali mať problémy postup potvrdiť.

V utorok sme možno videli posledný zápas Lionela Messiho na štadióne Camp Nou v Lige majstrov. Zároveň sme videli aj výkon Kyliana Mbappého, ktorý naznačil, že môže byť hráčom, ktorý zastane Messiho pozíciu vo svetovom futbale.

Aj keď Liverpool zažíva najhoršiu krízu pod Jürgenom Kloppom, v Budapešti to tak nevyzeralo – RB Lipsko zdolal dominantným výkonom 2:0.

Súhrn Ligy majstrov prinášame vždy ráno po zápasoch a posielame ho aj e-mailom.


Novinár denníka The Guardian Sid Lowe v pozápasovom hodnotení stretnutia Barcelona – Paríž St. Germain napísal, že ak hráči Barcelony o niekoľko hodín konečne zaspia, zrejme sa im bude aj snívať o bežiacom Kylianovi Mbappém.

22-ročný Francúz má za sebou zápas, ktorý sa raz pri bilancovaní jeho kariéry zaradí medzi najpamätnejšie. Bol jeho vôbec prvý na barcelonskom Camp Nou a strelil v ňom tri góly, ktorými doviedol Paríž k jasnej výhre 4:1.

Mbappé behal a útočil od prvej minúty a zastavil sa až na konci, keď si veľavravne

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Futbal

Liga majstrov

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie