Denník N

Jozef Kuciak: Chcem, aby vláda vydržala. Taká šanca na očistu sa nemusí opakovať (+ podcast)

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Hešteg AllforMilan bol podľa neho cynizmus. Brat zavraždeného novinára Jána Kuciaka nerozumie tomu, ako môže niekto smrť Jána Kuciaka porovnávať so samovraždou z korupcie obvineného policajta.

V nedeľu to budú tri roky od vraždy vášho brata. Ako to všetko doma v pandémii zvládate?

Unavene, pracujem. Tieto dni pred výročím máme aj viac rozhovorov, ale snažíme sa každému vyhovieť. Novinári boli od začiatku pri nás a cítime, že sme im dlžní. Aj teraz z izby, ako spolu telefonujeme, počujem, že sú u nás pri bráne novinári. Niektorí to riešia cez videohovor či telefón alebo takto vonku. Je to nepríjemné, ale teraz cez pandémiu nechcem nikoho púšťať dovnútra. Zatiaľ nás to všetkých obišlo, aj keď okolo nás sa vírus vyskytol. Dúfam, že to tak zostane.

Sú to už tri roky, ale mne sa stále zdá, akoby to bolo len včera. Ako ste na tom vy?

Podobne alebo ešte horšie. Čas ako keby stratil zmysel a tie roky splývajú dokopy. Často sa pristihnem pri tom, že rozmýšľam, čo som mohol spraviť inak alebo lepšie, a potom zistím, že som nad tým takto premýšľal pred dvoma rokmi.

Hovorí sa, že čas lieči. Bolí to teraz menej?

Naučili sme sa v určitých chvíľach bolesť blokovať. Ale pri rôznych veciach a udalostiach sa to vráti. Vzťah medzi nami bol silný a nedá sa na to zabudnúť. Aj keď sme už neboli spolu, tak prvá SMS na Silvestra o 00:00 a 23 sekúnd bola od neho. Keď teraz pozriem na telefón, tak padne slza.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Vražda Jána Kuciaka

Slovensko

Teraz najčítanejšie