Denník N

Kyjak z orbitu 

Sputnik V je možno dobrá vakcína, ale dianie okolo neho pripomína zlý vtip.

Ten, ako vznikli strely s plochou dráhou letu, poznáte? „Konstantin Eduardovič, kak letajut rakety?“ pýtali sa súdruhovia Ciolkovského. „Plocho, plocho,“ znela odpoveď. Sovietsky zväz a neskôr Rusko dali v súvislosti so svojimi výdobytkami vedy a výskumu okolitému svetu veľa dobrých dôvodov na humor, ale väčšinou človeku úsmev na tvári skôr či neskôr zamrzne.

Štvrtok ukázal, že tu máme ruskú vakcínu ako zbraň zákerného koaličného zápasu. Netreba mimoriadnu predvídavosť, aby ste pochopili, že ďalšie „tisíce mŕtvych“ hodí Matovič na hlavu Remišovej a Sulík si aspoň na chvíľu bude môcť vydýchnuť.

A pritom, samozrejme, principiálny postoj Za ľudí je správny. Ak tu niekto chráni zdravie a životy občanov, je to najmenšia koaličná strana. Pretože podmieňuje nasadenie akejkoľvek vakcíny schválením príslušnými inštitúciami v Únii (EMA) alebo na Slovensku (ŠÚKL).

Oboje je však v nedohľadne. A tak premiér s pôžitkom sebe vlastným hodil pomyselnú loptičku na stranu kurtu svojho koaličného súpera. Ten údajne nákup vakcíny vetoval, pričom dôvod použitia takého výrazu je neznámy, keďže vo

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hegerova vláda

Očkovanie proti koronavírusu

Komentáre

Teraz najčítanejšie