Denník N

Najvyšší súd: Na stíhanie Haščáka nie sú dôkazy. Senát vysvetľuje, prečo ho pustil z väzby

Šéfa Penty Haščáka zadržala NAKA. Foto N - Vladimír Šimíček
Šéfa Penty Haščáka zadržala NAKA. Foto N – Vladimír Šimíček

Najvyšší súd zverejnil uznesenie, prečo neuznal dôvody na väzobné stíhanie Jaroslava Haščáka. K pokynom na zahladenie kauzy Gorila, ktoré sa našli u Dušana Kováčika, sa senát Pavla Farkaša, Martiny Zeleňakovej a Aleny Šiškovej nevyjadril.

Senát Najvyššieho súdu, ktorý koncom januára rozhodol o prepustení Jaroslava Haščáka z väzby, mal pochybnosti o opodstatnenosti trestného stíhania spolumajiteľa Penty. Vyplýva to zo zverejneného uznesenia súdu.

Haščák bol vo väzbe viac ako mesiac a doteraz je obvinený z legalizácie príjmu z trestnej činnosti aj z podplácania. Podľa obvinenia získal za úplatok 200-tisíc eur nahrávku spisu Gorila od bývalého príslušníka SIS Ľubomíra Arpáša a od jeho manželky. Peniaze podľa vyšetrovateľov zaplatil na faktúry za fiktívne služby.

Senát Pavla Farkaša, Martiny Zeleňakovej a Aleny Šiškovej, ktorý rozhodol o prepustení Haščáka z väzby, v uznesení napísal, že nerozhodoval o jeho vine či nevine a že vychádzal z doteraz získaných dôkazov. Pripomenul, že v tomto prípade nejde o 

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Jaroslav Haščák

Slovensko

Teraz najčítanejšie