Denník N

Ako dlho trvá schválenie kúpeľov, liekov či zdravotníckych pomôcok?

Čakáte na vybavenie žiadosti o schválenie úhrady liekov, kúpeľov či zdravotníckych pomôcok? V zdravotnej poisťovni Dôvera už mnoho rokov garantujú lehoty na vybavenie žiadostí. Najrýchlejšie vybavia tie, ktoré prídu elektronicky.

„Cestu každej doručenej žiadosti, či už podanej elektronicky, alebo poštou detailne sledujeme. Strážime, aby naše záväzky voči klientom boli splnené včas. Hľadáme slabé miesta aj príležitosti, aby sme boli ešte lepší. Podľa potreby našich klientov upravujeme naše postupy. Individuálne posudzujeme každú vašu žiadosť a snažíme sa, aby bola vybavená čo najlepšie a včas,“ povedal generálny riaditeľ Dôvery Martin Kultan.

Podľa neho práve teraz dozrel čas na niektoré zmeny, a preto v Dôvere pripravili nový zoznam žiadostí, pri ktorých garantujú lehoty na ich vybavenie. „Nijako si to neuľahčujeme, ide najmä o tie, ktoré sú pre našich klientov najdôležitejšie a často sú aj najpočetnejšie,“ vysvetlil Kultan.

Žiadosti na zdravotnú starostlivosť sú sledované v týchto oblastiach. Ich vybavenie sa meria  od dátumu prijatia žiadosti po jej schválenie.

V oblasti starostlivosti o poistencov sú sledované  lehoty v štyroch oblastiach. Žiadosti o vydanie preukazu poistenca sú merané od dátumu podania prihlášky alebo žiadosti po čas, kedy je preukaz odoslaný klientovi alebo pripravený na vyzdvihnutie na pobočke Dôvery. V prípade príspevku na dentálnu hygienu je to od doloženia dokladu o zaplatení výkonu po dátum úhrady.

V oblasti platieb poistného sú garantované  lehoty pre vydanie potvrdení stave pohľadávok a vybavenie žiadostí o splátkový kalendár. Vybavenie týchto požiadaviek je merané od dátumu prijatia žiadosti do Dôvery po odoslanie odpovede klientovi.

Všetky uvedené lehoty platia v prípade, že žiadosti sú úplné a nie je potrebné žiadať doplňujúce doklady. Všetky ostatné požiadavky  vybavujú priebežne, spravidla najneskôr do pracovných 30 dní.

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Slovensko, Zdravie

Teraz najčítanejšie