Denník N

Karolína Farská: Vláda si užíva pohodlie, ako keby nebol za dverami Hlasosmer (+ podcast)

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Po vražde Jána Kuciaka organizovali obrovské demonštrácie, po voľbách stíchli. Karolína Farská hovorí, že nemôžu robiť demonštráciu o statusoch Igora Matoviča.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Jedna z hlavných organizátoriek protestov Za slušné Slovensko Karolína Farská v rozhovore hovorí aj o:

  • Igorovi Matovičovi ako premiérovi;
  • Jurajovi Šeligovi ako podpredsedovi parlamentu;
  • zatýkaní bývalých verejných funkcionárov a prečo to nestačí;
  • a aj o Jánovi Kuciakovi a o tom, či už žijeme na slušnom Slovensku.

Existuje ešte iniciatíva Za slušné Slovensko?

Je to široká otázka a asi sa nedá, aby neexistovalo to, čo iniciatíva predstavovala alebo predstavuje. Je to spôsob ideí o svete, ktorý sme chceli mať. Prakticky sme si však minulý rok po parlamentných voľbách povedali, že si dáme po dvoch rokoch, keď sme naplno šliapali, pauzu. Povedali sme si, že aj vláda dostane na začiatok sto dní a ukáže sa, čo príde. Prišla pandémia a všetko sa nejako zmenilo a aj naša iniciatíva sa odmlčala.

Posledná demonštrácia bola pred rokom na druhé výročie vraždy Jána Kuciaka, vystúpili sme na nej aj my novinári, potom boli voľby. Boli ste spokojná s tým, ako dopadli?

Klamala by som, keby som povedala áno. Bola som prekvapená, ako asi aj viacerí, čo kandidovali. Zvrat prišiel v posledných dvoch týždňoch. Mám pocit, že sme mali na viac. Pred rokom som si nebola úplne istá tým, čo to znamená, ale mala som väčšiu nádej. Prišla pandémia, je to veľmi únavné a neviem si predstaviť, aká je to záťaž pre ľudí, ktorí sú vo vláde. Toto však už nie je iba o tom, že je tu pandémia – jednoducho nezvláda sa to a súvisí to s tým, kto je pri moci.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Vražda Jána Kuciaka

Slovensko

Teraz najčítanejšie