Denník N

Týždeň v NHL: Smejú sa z jeho hokejky, zo Stützleho však rastie ďalšia nemecká hviezda

Tim Stützle bojuje o puk proti hráčom Vancouveru. Foto - TASR/AP
Tim Stützle bojuje o puk proti hráčom Vancouveru. Foto – TASR/AP

Dobrý deň,

v dnešnom vydaní týždenného sumáru sa venujeme nováčikom. Do NHL v tejto sezóne naskočili dva veľké talenty z draftu 2020 – Nemec Tim Stützle a Kanaďan Alexis Lafrenière.

Viac zatiaľ zaujal Stützle, Lafrenière sa trápi a v úvode kariéry je rovnako produktívny ako neslávne známy brankár Rick DiPietro.

Favoritom na Calderovu trofej pre najlepšieho nováčika v tejto chvíli nie je ani jeden z dvojice.

V Týždni v NHL sa dočítate:

  • prečo z Tima Stützleho rastie hviezda;
  • v čom je silný a v čom sa musí zlepšiť;
  • ako sa Alexis Lafrenière v NHL zatiaľ trápi;
  • prečo to ešte nemusí nič znamenať;
  • ktorý „hrdina z Bratislavy“ ašpiruje na Calderovu trofej.

Týždeň v NHL vám prinášame každú nedeľu počas sezóny a posielame ho aj e-mailom ako newsletter.


1. Nemecku rastie ďalšia hviezda

Sledovať v tejto sezóne Ottawu je zábavné aj bolestivé zároveň. V zápasoch Senators padá veľa gólov, ale väčšina do ich bránky. Tím momentálne nie je veľmi konkurencieschopný, ale pracuje na tom, aby sa to v najbližších rokoch zmenilo.

Ústrednou postavou prestavby má byť nemecký supertalent Tim Stützle, ktorého Ottawa vlani draftovala z tretieho miesta a na posledných juniorských majstrovstvách sveta ho vyhlásili za najlepšieho útočníka.

Stützle hrá s číslom 18, ktorého najslávnejším nositeľom v Ottawe bol zatiaľ Marián Hossa. V klube veria, že z Nemca bude podobne skvelý hokejista. Podľa Stützleho prvých zápasov sa zdá, že z neho raz bude hviezda.

Jeho štatistiky zatiaľ nie sú oslnivé, ale len nedávno mal 19 rokov a hrá v momentálne slabom tíme. Do NHL však vstúpil o poznanie lepšie než jednotka draftu Alexis Lafrenière.

Volajú ho Jimmy. Stützle v NHL okamžite upútal pozornosť svojou hokejkou, konkrétne spôsobom, akým si pomocou pásky upravuje čepeľ. Bývalý hokejista Paul Bissonnette to v podcaste Spittin‘ Chiclets nazval „trestným činom“:

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

Týždeň v NHL

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie