Denník N

Mnohí mu verili, ale Medvedev nevyhral Djoković Open. Ešte si pár rokov počkáš, žartuje svetová jednotka

Djokovićova radosť z osemnásteho titulu. Foto – TASR/AP
Djokovićova radosť z osemnásteho titulu. Foto – TASR/AP

Na Roland Garros vyhráva Rafael Nadal a na Australian Open Novak Djoković.

Tieto tenisové axiómy naďalej platia, hoci ich viacerí odborníci aj fanúšikovia spochybňovali. Na jeseň v Paríži sa pred finále hovorilo, že by Nadal mohol prehrať s Djokovićom, a teraz, že Djoković môže prehrať s Medvedevom.

Nič z toho sa nepotvrdilo. Nadal získal s prehľadom trinásty titul na Roland Garros a Djoković deviaty na Australian Open.

Novinár Ben Rothenberg z NY Times spravil pred finále na Twitteri anketu a 64 percent z 1500 zúčastnených favorizovalo Medvedeva.

Prvý hráč rebríčka však nastúpil maximálne koncentrovaný. Zápas začal esom a po ôsmich minútach viedol 3:0. Djoković vyhral 7:5, 6:2, 6:2 a suverénnym spôsobom uzavrel turnaj, ktorý pre neho vôbec nebol ľahký.

Podľa srbského novinára Sašu Ozma mal vypadnúť už v 3. kole s Taylorom Fritzom. Djoković sa pre problémy s brušným svalstvom ledva hýbal, no nakoniec vyhral v piatom sete hlavne preto, že sa Američan zľakol šance.

Stav jeho zranenia sa počas turnaja zlepšoval a vo finále už vyzeral úplne fit.

Federer je za hrdinu, on za simulanta

Djoković sa počas turnaja rozprával so srbskými novinármi o svojom pocite, že sú k nemu médiá prísnejšie ako k jeho rivalom.

Keď vlani Federer

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Australian Open

Tenis

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie