Denník N

Nedeľná nekázeň: Boh behu

Foto - AP
Foto – AP

Viera má byť živá. Má bežať maratón, nie si tučne velebiť v pohodlnom ozdobnom kresle.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Viete, priatelia, aký je rozdiel medzi mnou a Bradom Pittom? No predsa smer behu jačiacich dievčat. Brada milujú, lebo je atraktívny a šarmantný, preto k nemu s jasotom utekajú, a odo mňa utekajú preč, lebo som nízky, škaredý a trochu čudný. Ešte šťastie, že žijem v kláštore a nemám z toho traumu. Človek automaticky beží k tomu, čo mu pripadá pozitívne a dobré.

Napadlo mi to pri tej kampani o sčítavaní obyvateľstva, kde sa každá skupina snaží pritiahnuť čo najviac priaznivcov. Trochu rozpačito sa cítim, keď vidím to updatovanie profilov na Facebooku – prihlásim sa k svojej viere. Mám rád svoju vieru, prihlásim sa k nej a povzbudzujem k tomu aj iných, ale vidím to tak, že na duchovné veci by sa reklama veľmi nemala robiť.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Nedeľná nekázeň

Komentáre

Teraz najčítanejšie