Denník N

Prežívajú len z nadšenia a obetavosti. Nový televízny seriál ukáže, čo znamená mať svoj klub

Moderátormi novej televíznej relácie Klubtúra sú Michal Kaščák a Martin Valihora. Foto - Braňo Gotthardt
Moderátormi novej televíznej relácie Klubtúra sú Michal Kaščák a Martin Valihora. Foto – Braňo Gotthardt

Andrej Šeban, Haďaci a B-complex. Gitarista a skladateľ, ktorý hral na Slovensku s takmer každým, mladá post-punková skupina a zásadná postava našej elektronickej hudby. To sú prví hostia, ktorých uvidíte v novom televíznom seriáli Klubtúra. A nebudú jediní, hostí bude v každej časti ešte niekoľko.

Dokumentárny cyklus, ktorý sa nakrúca od konca minulého roka, má premiéru 23. februára. RTVS ho bude vysielať na Dvojke v utorok o 23.10 (škoda, že nie v skoršom čase). Je to formát koncertu s diskusiou, ktorý predstaví hudobnú scénu a pozadie jej (ne)fungovania počas pandémie na celom Slovensku. Moderátormi sú dvaja známi muzikanti a zároveň promotéri – Michal Kaščák a Martin Valihora.

„Začíname s bratislavskou Fugou, ale nakoniec bude dokopy 21 klubov, pretože v jednom prípade sme nakrúcali na dvoch miestach naraz. Boli sme .pod lampou aj vedľa v Scherzi, pretože to nie sú klasické hudobné kluby, ale majú k nim veľmi blízko,“ hovorí Michal Kaščák.

S moderovaním televízneho programu venovaného hudbe už má skúsenosti. Pred dvadsiatimi rokmi spolu s Petrom Fialom zo skupiny Mňága a Žďorp uvádzali reláciu Ladí neladí. Tá sa nakrúcala v ostravskom klube, kde si vždy zahrala jedna česká a jedna slovenská kapela, s ktorými sa následne moderátori porozprávali a nechali ich vystúpenia priamo na mieste zhodnotiť kritikmi. Teraz však ide o to, aby sa na obrazovkách verejnoprávnej televízie ukázalo niečo iné.

„Klubtúra je projekt, ktorý vznikol ako reakcia

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hudba

Seriály

Kultúra

Teraz najčítanejšie