Denník N

Krajčí by mal podľa Letanovskej odstúpiť, Sulík aj Cigániková by vedeli povedať, kto by ho mohol nahradiť

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Marek Krajčí má v OĽaNO plnú podporu. Premiér ho označuje za obeť, šéf klubu OĽaNO zasa hovorí, že len naráža na populistov. Odpovedajú aj členovia permanentného krízového štábu Škodný, Visolajský a Krčméry.

V koalícii silnejú hlasy, aby minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽaNO) odišiel z funkcie.

Poslankyňa Za ľudí Andrea Letanovká na otázku Denníka N, či by mal Krajčí odstúpiť, hovorí – áno.

Predseda SaS Richard Sulík ešte cez víkend povedal, že pozná ľudí, ktorí by Krajčího na poste ministra mohli nahradiť. „Vidím niekoľko silných mien, ktoré by takýto rezort zvládli.“

Premiér Igor Matovič sa za svojho ministra v pondelok postavil. „Mohli by sme neodvolávať obete, ale páchateľov,“ povedal premiér a dodal, že by mali byť odvolávaní skôr tí, ktorí blokovali nákupy testov alebo sprísňovanie opatrení, a nie Krajčí, ktorý podľa premiéra „doslova prosil“ o prijatie lockdownu.

Minister zdravotníctva neplánuje odísť. Ešte v piatok v Rádiu Expres povedal, že svoju funkciu vykonáva čestne, cíti podporu a nevidí za seba náhradu. „Zatiaľ som takého človeka nevidel. Ak mi niekto takého predstaví, určite sa s ním rád porozprávam,“ povedal Krajčí.

Letanovská: Viem si tam predstaviť štátneho tajomníka Stachuru

„Myslím, že keby sme chceli, isto nájdeme schopného človeka na miesto ministra zdravotníctva,“ hovorí Letanovská, lekárka a expertka strany Za ľudí na zdravotníctvo.

Za možného nástupcu označila Krajčího

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hegerova vláda

Koronavírus

    Slovensko

    Teraz najčítanejšie