Denník N

Rada jedného vedca: premiér by mal odstúpiť. Zachráni tým veľa životov

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Každý nenesie svoj diel viny, ale premiér určite áno, a ten jeho diel nie je malý.

Autor je imunológ, SAV

Premiér Matovič na pondelňajšej tlačovej konferencii povedal, že každý máme svoj diel viny za súčasnú vážnu situáciu na Slovensku v súvislosti s pandémiou covidu-19.

Potom naznačil, že za nárast hospitalizácií počas posledných deviatich týždňov môžu vedci.

A ešte sa opýtal, kto za to ponesie zodpovednosť.

Tá prvá oznamovacia veta nie je pravdivá.

Človek, či už je to študent, podnikateľka, herec, dôchodkyňa a mnohí ďalší, človek, ktorý je od začiatku pandémie zodpovedný, nosí rúško, dbá na hygienu rúk a odstupy, disciplinovane chodí na testovania, lebo uveril planým premiérovým sľubom o atómovej bombe na koronu, človek, ktorý sa chce zaočkovať, nešíri bludy na internete, pomáha druhým a pritom sám nemá na zaplatenie hypotéky a pomaly ani na živobytie, tak taký človek nemá žiadny diel viny. Má len svoj veľký diel ťarchy, o ktorej premiér nemá ani poňatia.

Vyjadrenie premiéra je preto krivdou a ublížením na všetkých týchto ľuďoch.

Tá druhá oznamovacia veta je takisto klamstvo.

Vedci od začiatku leta vystríhali pred skorým príchodom druhej vlny. Premiér odpovedal nedospelými statusmi na svojom profile. Vedci v septembri upozorňovali, že treba zaviesť prísnejšie opatrenia na zníženie mobility obyvateľstva. Premiér zakontroval povolením veľkých svadieb.

Keď sa v októbri druhá vlna naozaj prudko zdvihla, vedci navrhovali lockdown. Premiér prišiel s celoplošným testovaním antigénovými testami.

Vedci mu pripomenuli, že

Blahoželáme, máte dobrých priateľov!

Tento článok je normálne zamknutý, ale vy si ho môžete prečítať zadarmo vďaka tomu, že váš priateľ koutny.pavel@... je predplatiteľom Denníka N a článok vám venoval. Stačí zadať váš e-mail, nebojte sa, nikdy ho nepredáme inej firme.

Alebo môžete .

Igor Matovič

Koronavírus

    Plošné testovanie

    Komentáre

    Teraz najčítanejšie