Denník N

Godot ide

Foto N – Peter Kováč
Foto N – Peter Kováč

Čo tak rozdávať pilulky ako odmenu za účasť na referende? Aj prvý máj sa blíži a karafiáty sú už trocha pasé…

Autor je dramatik

Čo Slovák, to intuitívny virológ. V televíznej debate ma zaujal náš ex Pele, ktorý chce každému občanovi poslať do poštovej schránky tabletky ivermektínu. Sme vo svrabe, to hej. Pripomína mi to ročnú vojenskú službu z čias, keď Sovietsky zväz bol náš priateľ, náš vzor. Pôsobil som ako náčelník zdravotnej služby, ale čelenku ani tomahavk som nenosil. Jeden plukovník si ma zavolal do svojho vigvamu: Doktor, bolí ma v krku, dajte mi tabletku penicilínu.

Rozumeli ste správne, jednu tabletku. Intuitívne liečiteľstvo máme v povahe už oddávna. Čo tak rozdávať pilulky ako odmenu za účasť v referende? Aj prvý máj sa blíži a karafiáty sú už trocha pasé… Bolo by to asi terapeuticky účinnejšie než prelet s relikviou nad Slovenskom. Strana, ktorá odjakživa myslí sociálnejšie než iné strany, ba až tak sociálne, že zaopatruje svojich ľudí a sponzorov až do dvadsiateho kolena z verejných peňazí, určite čosi vymyslí, veď času je málo, voda stúpa a NAKA je čoraz bližšie k Ficovi a ku Kaliňákovi.

Ďalšie riešenie má vesmírny nádych. Intuitívny virológ Matovič by Sputnik V pichal každému, kto chce, veď aj Viktor v Pešti, tak čo? Zaujímavé je, že ani svätá trojica Putin, Fico, Blaha – otec, syn a duch svätý – by si Sputnik V pichnúť nedala, no chváli ho až do neba, aspoň po orbitu. Pritom nie je vylúčené, že je to slušná očkovacia látka, len sa mi nechce veriť, že ju exagent KGB chce dať svetu a najmä Európe z pravoslávnej lásky a nezištnej pomoci. Vlastne je škoda, že sme to nepodpísali – hneď by sme uvideli, či vôbec príde a v akom množstve, a tie státisíce, čo si ju údajne prajú dať pichnúť, by mohli začať nadávať na čosi iné.

A my ostatní intuitívni virológovia? Pomaly strácame nádej, že sa na nás v najbližších mesiacoch Pfizer dostane, a aspoň dúfame, že to dovtedy ustojíme či uležíme. Posúďte: mladosť je už dávno tam, kde chrbát stráca svoje dobré meno, pre kritickú infraštruktúru sme bezcenní, certifikovaná staroba s prvým vrcholom 65 je ešte ďaleko, o druhom – 85 –, chvalabohu, ani nechyrujeme, príčetní zatiaľ stále sme a samoliečbu typu Bromhexin a 1 488 kvapiek vodky zásadne odmietame, takže nám ostáva už len posledná možnosť – ľudová liečba VCIC (vitamíny, cirkev, izolácia, cesnak).

Sestry a bratia, neklesajme na duchu. Godot je už na ceste.

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Igor Matovič

Koronavírus

    Peter Pellegrini

    Komentáre

    Teraz najčítanejšie