Denník N

Prečo zostáva Marek Krajčí ministrom aj po tomto týždni

Foto N – Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Tlak na odchod ministra zdravotníctva v posledné dni zosilnel, jeho odchod si želá SaS aj Za ľudí a o rekonštrukcii vlády sa vravelo aj v Prezidentskom paláci. Vďaka čomu to minister zatiaľ ustál?

Pandemická situácia sa nelepší, hospitalizácie v nemocniciach zostávajú rekordné, krajina denne hlási desiatky obetí ochorenia covid-19. A spolu s tým citeľne zosilnel tlak na odchod ministra zdravotníctva.

Napriek tomu, že po demisii Mareka Krajčího (OĽaNO) volajú dve koaličné strany a – hoci taktne, ale predsa len – na túto možnosť sa premiéra pýtala aj prezidentka Zuzana Čaputová, minister neodstupuje.

Je to sedem dní od chvíle, keď v rozhovore v Rádiu Expres povedal, že za seba nevidí náhradu. V utorok zase vyhlásil, že nechce utekať z boja.

„Som, samozrejme, smutný z reakcie pána Sulíka, eventuálne aj od niektorých poslancov zo strany Za ľudí, že ma vyzývajú, aby som vyvodil politickú zodpovednosť za situáciu, ktorá sa teraz udiala, na druhej strane mám veľmi silnú podporu pána premiéra a vlastného klubu. V tejto situácii nepovažujem za úplne správne utekať z bojiska,“ povedal.

Pozreli sme sa na to, čo sa stalo tento týždeň, prečo minister nekončí a či sa môže niečo do budúcna zmeniť.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hegerova vláda

Igor Matovič

Koronavírus

    Marek Krajčí

    Slovensko

    Teraz najčítanejšie