Denník N

Euroligy: Messi ukazuje kritikom, ako veľmi sa mýlili

Foto - TASR/AP
Foto – TASR/AP

Dobrý deň,

v týchto dňoch sa veľa diskutuje o tom, ako bude vyzerať futbal po Lionelovi Messim, Cristianovi Ronaldovi a Robertovi Lewandowskom. Zdá sa však, že títo velikáni zatiaľ nikam neodchádzajú – cez víkend znova ukázali svoje kvality.

Veľa sa rozprávalo aj o ďalšom zo skupiny nestarnúcich hviezd, Zlatanovi Ibrahimovićovi, ktorý sa svojím výrokom obul do LeBrona Jamesa.

V novom diele Eurolíg píšeme aj:

  • o geniálnom taktickom ťahu Ronalda Koemana;
  • o taktickej bitke Tuchela a Solskjaera;
  • o tom, ako Pirlovi došla trpezlivosť na tlačovke;
  • o chaose v Schalke;
  • ako sa darilo Slovákom;
  • o reakcii LeBrona Jamesa a Michaela Johnsona na Zlatana.

V tomto sumári nájdete všetky podstatné informácie z piatich najlepších európskych líg vrátane výroku týždňa a statusu týždňa. Posielame ho aj e-mailom vo forme newslettra.


Španielsko: Zvolebnieva sa

V Barcelone vrcholí prezidentská kampaň. Členovia klubu si už siedmeho marca zvolia človeka, ktorého úlohou bude v nasledujúcich siedmich rokoch zvrátiť zlú finančnú situáciu a prinavrátiť stabilitu.

Jednou z kľúčových predvolebných tém je budúcnosť Lionela Messiho. Kandidáti sa predbiehajú, kto mu zloží dojemnejší kompliment a odkáže krajšie slová.

Zrejme nikto však neprekoná najväčšieho favorita volieb Joana Laportu, ktorý vo vysielaní katalánskej televízie TV3 objal a pobozkal Messiho torzo.

„Ahoj, Leo, ako sa máš? Dám ti ponuku, ktorú nebudeš môcť odmietnuť. Veľa šťastia,“ odkázal mu.

Tak predsa sa to dá. Messiho na začiatku sezóny mnohí kritizovali, pretože strieľal málo gólov a hral výrazne pod svoje možnosti. Niekedy sa pomaly prechádzal po trávniku a pôsobil odovzdaným dojmom, a tak ho Barney Ronay z denníka The Guardian prirovnal k človeku, ktorý si ide kúpiť sendvič.

V posledných týždňoch však ukazuje, prečo ho mnohí považujú za najlepšieho hráča histórie.

Messi je

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Euroligy

Futbal

Lionel Messi

Premier League

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie