Denník N

Marcové retro

Vládna koalícia. Foto N - Tomáš Benedikovič
Vládna koalícia. Foto N – Tomáš Benedikovič

Autor je spisovateľ

Nasledujúce zápisky vznikli pred rokom. Sú záznamom obdobia, keď sa u nás dostala k moci súčasná koalícia a pandémia sa z televíznych obrazoviek pomaly presúvala do našich každodenných životov.

10. marec: Cestou do práce som stretol dievčinu s rúškom. V Gelnici som taký zjav videl prvýkrát. Hlavný hygienik zakázal všetky podujatia, vrátane bohoslužieb. Plagáty na hokejový turnaj sme teda vešali zbytočne. Keď chce vláda udržať občanov v pokoji, mala by začať distribuovať opiáty, taký je môj názor. Ľudia by necítili potrebu zhromažďovať sa, ani vykonávať iné epidemiologicky závažné aktivity. Sedeli by v obývačke a pozorovali palec na nohe.

11. marec: Včera našli na hati utopeného muža. Bol to cigán Mišo, konzument lacného vína. Nezvestný bol od nedele. Taliansko hlási za deň 168 mŕtvych.

12. marec: Žeriem kočeninu s horčicou, krátko po ôsmej som sa vrátil z krčmy. Od zajtra sa tam nedostaneme. Jedna pani povedala, že na sídlisku vraj zasahovali doktori v skafandroch. Pani povedala, že si doma bude plokať prsty v pálenke. Krčmárka sa rozčúlila, či nie je škoda takto Božím darom plytvať.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hegerova vláda

Koronavírus

    Komentáre

    Teraz najčítanejšie