Denník N

Z Moskvy priletelo slovenské vojenské nákladné lietadlo, Matovič mal čas na nákup Sputnika do konca februára

Let slovenského Spartanu do Moskvy podľa webu flightradar24.com.
Let slovenského Spartanu do Moskvy podľa webu flightradar24.com.

Podľa Andreja Danka sme už podpísali zmluvu na nákup vakcíny a dohodli sa aj na jednotlivých dodávkach. Vakcíny môžu prísť nasledujúce dni a možno už o niekoľko hodín.

Tajný nočný let nákladného lietadla slovenskej armády C-27J Spartan, ktoré v pondelok nad ránom pristálo na moskovskom letisku Šeremetevo napovedá, že Slovensko z Ruska priviezlo ruské vakcíny Sputnik V. Lietadlo sa popoludní vrátilo na Slovensko a pristálo v Košiciach.

„Toto bude veľký týždeň. Dve veľké rozhodnutia, ktoré Slovensko výrazne zmenia.👊,“ napísal predseda vlády Igor Matovič (OĽaNO) na Facebooku.

Prvým veľkým rozhodnutím premiér zjavne myslel sériu nových protiepidemických opatrení, ktoré majú platiť od stredy 3. marca. To druhé rozhodnutie s veľkou pravdepodobnosťou bude súvisieť s dovozom ruskej vakcíny, ktorá nie je v tejto chvíli oficiálne zaregistrovaná Európskou liekovou agentúrou ani slovenským Štátnym ústavom na kontrolu liečiv.

O nákupe dvoch miliónov vakcín hovoril niekoľko dní, no posledný týždeň bolo okolo tejto témy skôr ticho. Už o niekoľko hodín sa to môže zmeniť. Slovenský Spartan sa popoludní vracal z Moskvy a pristál v Košiciach. Ministerstvo obrany nás odkázalo s otázkami o tomto lete na úrad vlády. Podľa posledných informácií by malo pristáť v Košiciach a smer jeho letu to aj naznačoval.

V pondelok popoludní letelo z Kuchyne smerom na Moskvu aj ďalšie slovenské vojenské lietadlo Spartan.

Lietadlo odletelo do Moskvy

Predseda vlády Igor Matovič (OĽaNO) sa minulý týždeň o ruskej

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Koronavírus

    Očkovanie proti koronavírusu

    Slovensko

    Teraz najčítanejšie