Denník N

Matovičov status v azbuke a dva milióny Sputnikov. Aj ruské médiá si všímajú, že Slovensko obišlo EÚ

Matovičov status v ruskej televízii v azbuke, hoci v origináli ho písal v slovenčine. Foto - Rossija 24
Matovičov status v ruskej televízii v azbuke, hoci v origináli ho písal v slovenčine. Foto – Rossija 24

Slovenský predseda vlády Igor Matovič (OĽaNO) a jeho vítanie lietadla s ruskou vakcínou v Košiciach je jednou z hlavných udalostí ruských médií.

O tom, že Slovensko sa stalo 39. krajinou na svete a po Maďarsku druhou v EÚ, ktorá schválila vakcínu Sputnik V, informovali prokremeľské aj nezávislé médiá.

Čo si všímali moskovské médiá

Ruská televízia Rossija-24 ukázala najprv ilustračný záber na Bratislavský hrad a potom aj premiéra Matoviča pred lietadlom, ako aj jeho status na Facebooku „život je dôležitý” v ruštine (preložili ho z jeho slovenského originálu) a zdôraznila, že dodávky od Pfizeru, Moderny aj Astra-Zenecy meškajú a prichádza ich menej, ako bolo dohodnuté.

V televízii sa objavil ako hlavný komentátor Kirill Dmitrijev. Ten vedie Ruský fond priamych investícií a jeho momentálnou misiou je práve dohadovanie predaja Sputnika V vo svete. Rozprával o tom, ako Matovič zachraňuje ruskými vakcínami životy.

„Veľmi úzko sme spolupracovali s pánom premiérom a videli sme tlak, ktorému čelil, no on má úplne pravdu, že zachraňuje život slovenského ľudu.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Igor Matovič

Koronavírus

    Očkovanie proti koronavírusu

    Slovensko, Svet

    Teraz najčítanejšie