Denník N

Gábor Grendel: Vylučujem, že by som bol tým, kto vrazí predsedovi vlády dýku do chrbta

Gábor Grendel. Foto N - Vladimír Šimíček
Gábor Grendel. Foto N – Vladimír Šimíček

Podpredseda parlamentu hovorí, že by súhlasil s očkovaním Sputnikom V na Slovensku až po tom, ako vakcínu zaregistruje Európska lieková agentúra.

V OĽaNO ste považovaný za toho rozumného, rozvážneho a niektorí hovoria, že by ste mali aj na to byť vo funkcii premiéra. Ako vnímate Igora Matoviča?

Ako človeka, ktorý dlhé roky bojoval proti korupcii a konkrétnym policajným a politickým funkcionárom, ktorí doviedli Slovensko do stavu, ktorý vyústil do tragickej vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Boli naňho nasadené policajné, daňové a iné zložky štátu a ako opozičný politik si odtrpel svoje. Vnímam ho ako politika, ktorý bol ako jediný schopný poraziť Roberta Fica v parlamentných voľbách.

Ako podľa vás Igor Matovič zvláda funkciu premiéra?

Primerane tomu, aká je celosvetová situácia s pandémiou, a aj tomu, aká je na Slovensku. A, samozrejme, aj primerane svojim povahovým vlastnostiam, ktoré všetci poznáme, poznali sme ich aj pred voľbami a ani po voľbách sa na nich nič nezmenilo.

Naozaj sme ich všetci poznali?

Myslím, že áno. To, že je emotívny, impulzívny a zároveň číta veľmi dobre politiku, tak tieto črty boli známe všetkým, len sa inak prejavujú, keď je človek v opozícii a keď je v koalícii.

Práve Matovičove povahové vlastnosti sú momentálne najväčší problém, pre ktorý je koaličná kríza. Rozumiete tomu, že vypukla?

Rozumiem, ale vždy si spomeniem na výrok, ktorý často

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Igor Matovič

Slovensko

Teraz najčítanejšie