Denník N

Zaočkovaná Marcinková: Nebolo to čierno-biele rozhodnutie, môže to pôsobiť papalášsky

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Poslankyňa Vladimíra Marcinková (Za ľudí) sa spolu s ďalšími kolegami z rôznych politických strán dala vo štvrtok zaočkovať vakcínou AstraZeneca. Nepovažuje to za papalášizmus ani predbiehanie.

„Uvedomujem si, že moje rozhodnutie má aj kritické miesta, ale stojím si za tým, že v tejto situácii je to z mojej strany zodpovedné rozhodnutie,“ tvrdí Marcinková.

Svoje rozhodnutie obhajuje tým, že sa bojí o malú dcéru, že na covid zomrel kolega zo Smeru Ľubomír Petrák a do parlamentu musela chodiť spolu s pozitívnymi kolegami. „Tieto situácie pre mňa boli také skľučujúce, že v momente, keď prišla príležitosť a ja som nemala pocit, že by som bola zvýhodňovaná, som tú situáciu využila,“ povedala.

Prečo ste sa dali zaočkovať?

Od spustenia vakcinácie som bola presvedčená, že sa dám zaočkovať. Ako poslanci sme túto možnosť dostali pomerne skoro, už na začiatku vakcinácie. Vtedy sme ju odmietli. Chceli sme počkať, kým budú zaočkovaní zdravotníci. Považovali sme za dôležité, aby boli zdravotníci v prvej línii zaočkovaní ako prví. Po dvoch mesiacoch sa nás opäť spýtali, či sa chceme dať zaočkovať.

A vy ste to využili.

V parlamente narastal tlak na očkovanie najmä po tragickej smrti nášho kolegu a po tom, čo sa viacerí kolegovia ocitli na nemocničnom lôžku v ťažkom stave. V istom momente sme mali pocit, že parlament je vírusom premorený, bol na hranici

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Očkovanie proti koronavírusu

Za ľudí

Slovensko

Teraz najčítanejšie