Denník N

Ťažký týždeň Barcelony: zatknutý bývalý prezident, skvelý obrat, nová nádej z akadémie, nový prezident

Joan Laporta, staronový prezident FC Barcelona. Foto - TASR/AP
Joan Laporta, staronový prezident FC Barcelona. Foto – TASR/AP

Nový diel newslettra Euroligy.

Dobrý deň,

predstavte si, že sa veziete na motorke a z ničoho nič pri vás zastaví čierna dodávka. Vodič si stiahne okno a povie vám, že jeden z najlepších futbalistov na svete potrebuje vašu pomoc.

O chvíľu sa začína hudobný festival, no najznámejší hráč vášho obľúbeného klubu uviazol v dopravnej zápche a nestíha. Preto sa vás opýta, či by sa nemohol odviesť s vami. „V žiadnom prípade, šoférujem ja!“ poviete mu.

Zlatan Ibrahimović tento týždeň neodohral ani minútu, ale aj tak na seba upútal obrovskú pozornosť. Okrem spomenutého festivalu aj ságou okolo kontroverzných vyjadrení a prekvapujúcim futbalovým rozhodnutím, ktoré sa týka aj Slovenska.

V novom diele Eurolíg okrem „profesionálneho provokatéra“ zo Švédska píšeme aj:

  • o turbulentnom týždni barcelonských fanúšikov;
  • o taktickom dueli Solskjaera a Guardiolu;
  • o súboji Haalanda a Lewandowskeho;
  • o tom, ako Zlatan šokoval motocyklistu;
  • o konci jednej éry v Rennes;
  • ako sa darilo Slovákom.

V tomto sumári nájdete všetky podstatné informácie z piatich najlepších európskych líg vrátane výroku týždňa a statusu týždňa. Posielame ho aj e-mailom vo forme newslettra.


Španielsko: Madridské derby vyhrala Barcelona

Fanúšikovia Barcelony za sebou majú turbulentný týždeň. Ich tím dosiahol na pohľad neuskutočniteľný obrat v pohári, Lionel Messi sa opäť teší ako malé dieťa, zrodila sa nová hviezda z akadémie, ožila šanca na zisk titulu, zatkli bývalého prezidenta a zvolili nového prezidenta.

Pohár. V stredu Barca nastúpila do semifinálovej odvety proti Seville. Z prvého zápasu si odniesla dvojgólové manko a po 70 minútach sa zdalo, že má len minimálnu šancu postúpiť.

Vyhrávala síce 1:0, ale Lucas Ocampos zahrával penaltu. Kataláncov však podržal brankár Marc-André ter Stegen a z jednej z posledných akcií riadneho hracieho času skóroval Gerard Piqué.

Lenže jeho gól zatienila úžasná reakcia Lionela Messiho, ktorou potvrdil, ako veľmi mu ešte stále záleží na svojom tíme.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Euroligy

Futbal

Premier League

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie