Denník N

Víkend v Jasnej: Ako Vlhová zlomila krivku v boji o glóbus a prečo Shiffrinová cítila krivdu

Po obrovskom slalome v Jasnej. Foto - TASR/Martin Baumann
Po obrovskom slalome v Jasnej. Foto – TASR/Martin Baumann

Petra Vlhová má za sebou 180-bodový víkend na domácej zjazdovke v Jasnej.

Po druhom mieste v sobotňajšom slalome v nedeľu vyhrala obrovský slalom, vďaka čomu stiahla náskok Lary Gutovej-Behramiovej v celkovom poradí SP na 36 bodov. Ešte v piatok bol pritom medzi dvoma pretekárkami 187-bodový rozdiel.

Švajčiarka, ktorá je čerstvou majsterkou sveta v obrovskom slalome, v ňom v Jasnej skončila až deviata. V sobotňajšom slalome neštartovala a cez víkend tak získala iba 29 bodov.

„Nesústreďujem sa na body, iba na svoje výkony,“ hodnotila úspešný návrat domov Vlhová. Dodala, že na počítanie bodov bude čas na konci sezóny.

V obrovskom slalome triumfovala pred Novozélanďankou Alice Robinsonovou, tretia skončila Američanka Mikaela Shiffrinová. Tá mala v Jasnej blízko k dvom plným bodovým ziskom, keď po víťazstve v slalome viedla aj po prvom kole nedeľných pretekov.

Pred svojou druhou jazdou obrovského slalomu však musela na štarte čakať dlhšie než obvykle po tom, čo Vlhová v jazde pred ňou zlomila tyč v bránke.

„Je to očividný podvod,“ hovorila viditeľne frustrovaná po pretekoch. Neskôr však na svojom Facebooku dodala: „Takéto situácie sa musím naučiť zvládať lepšie.“

V článku sa dočítate aj o tom:

  • čo bolo podľa Shiffrinovej neprofesionálne;
  • ako na to zareagovala riaditeľka pretekov či
  • aké preteky ešte zostávajú vo zvyšku sezóny.

Otázka slušnosti

„Tridsať sekúnd po tom, ako [Vlhová] skončila svoju jazdu, som počula jasanie ľudí. Potom mi povedali, že na trati musia opraviť bránku, a trvalo im to päť minút, hoci by to malo zabrať tridsať sekúnd,“ sťažovala sa Američanka.

V skutočnosti však na štarte čakala približne

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Petra Vlhová

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie