Denník N

Obyčajná hybridná slušnosť

Je tu už pandémia toxických slov a konania. Buďme naďalej opatrní. Rúško, odstupy a umývanie rúk navyše prestávajú stačiť. Rozmohol sa nám tu toxický vírus lži a podvodného pokryteckého konania.

Autor je teológ, člen strany Progresívne Slovensko

Už je čas? Mohli by sme sa opýtať, či zmutovala slušnosť? A kam sa podela ambícia slušného Slovenska, ktoré sme hľadali na námestiach od marca 2018?

Musím priznať, že sám som zaujatý, preto som sa s redakciami, kam príležitostne pošlem svoje príspevky, dohodol, že to pekne priznám, že som členom strany Progresívne Slovensko. No predsa: mám 52 rokov a Progresívne Slovensko len tri. A moje úvahy aj životná skúsenosť pedagóga, teológa, projektového manažéra škôl či neziskoviek sú dlhšie, a preto nie všetko, čo píšem, je len stranícka politika. Len som si v tomto „pokročilom“ veku povedal, že je asi potrebné zapojiť sa do spoločného úsilia a osobnú angažovanosť takto „inštitucionalizovať“. Lebo chcem stáť nielen na strane pravdy, ale aj vedľa ľudí, ktorým dôverujem a s ktorými nám ide o spoločnú dobrú vec. A chcem pomôcť spraviť našej krajine krok dopredu.

Za slušné Slovensko ako hnutie sa zrodilo ešte trochu neskôr ako to „progresívne“. No už František Mikloško písal, že Igor Matovič nie je slušné Slovensko. V iných veciach budem s pánom Mikloškom polemizovať. V tomto nie.

Čo je slušnosť?

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Igor Matovič

Komentáre

Teraz najčítanejšie