Denník N

Už som nechcela žiť, priznala Meghan v rozhovore. Podľa BBC môže byť pre kráľovskú rodinu zničujúci

Princ Harry s manželkou Meghan počas rozhovoru s Oprah Winfreyovou. Foto - TASR/AP
Princ Harry s manželkou Meghan počas rozhovoru s Oprah Winfreyovou. Foto – TASR/AP

V prvom interview od odchodu z britskej kráľovskej rodiny hovoril princ Harry aj o rasizme: niektorí príbuzní sa ho pýtali, akú farbu pleti bude mať jeho syn.

Bol to osobný a otvorený rozhovor. Pre mnohých šokujúci. Princ Harry s manželkou Meghan v interview s Oprah Winfreyovou priznali, aký náročný bol pre nich život v britskej kráľovskej rodine.

Meghan hovorila o myšlienkach na samovraždu aj volaní o pomoc, ktoré nikto nevyslyšal.

Harry zase priznal, že sa ho jeden člen britskej kráľovskej rodiny spýtal, akú tmavú pleť môže mať ich dieťa, ktoré Meghan v tom období čakala.

„O tom rozhovore nikdy nikomu nepoviem, no v tom období to bolo pre mňa hrozné, šokovalo ma to,“ uviedol princ Harry.

Povedal aj to, že jeho otec, princ Charles, prestal na istý čas od neho prijímať telefonické hovory, keď sa chcel vzdať svojich povinností v kráľovskej rodine.

V rozhovore s moderátorkou Oprah Winfreyovou priznal, že toto rozhodnutie bolo pre nich oboch neuveriteľné ťažké.

Keď vlani v januári oznámili odchod z britskej kráľovskej rodiny, zaskočili tým svoju babičku, panovníčku Alžbetu II., aj celú rodinu. Princ Harry sa s manželkou Meghan podľa vlastných slov rozhodli pre osobnú slobodnú a finančnú nezávislosť a presťahovali sa za oceán.

Rozhovor s Oprah Winfreyovou je prvý, ktorý odvtedy médiám poskytli.

Interview za 7 miliónov

Dvojhodinový rozhovor odvysielala americká televízia CBS v nedeľu večer. Stanica v upútavkách sľubovala intímnu spoveď známych manželov.

Podľa Wall Street Journal za vysielacie práva zaplatila 7 až 9 miliónov dolárov. Hovorkyňa princa Harryho a Meghan Marklovej uviedla, že pár poskytol interview bez finančnej kompenzácie.

V rámci dohody televízie s produkčnou spoločnosťou Harpo Productions, ktorú vlastní Winfreyová, má CBS právo odvysielať rozhovor aj inde vo svete. Podľa BBC uzavrela dohody so stanicami v 17 krajinách. Vo Veľkej Británii ho odvysielajú v pondelok večer. Napriek tomu už ráno plnil titulky viacerých médií.

Počas dvojhodinového rozhovoru Meghan priznala, že sa začala cítiť sama, keď zistila, že ako členka britskej kráľovskej rodiny nemôže robiť to, čo by skutočne chcela, pretože pre ňu stanovili limity.

Uviedla, že v istom momente preto niekoľko mesiacov nevychádzala z domu, a priznala, že mala pocit, že sa už nemôže cítiť osamelejšia.

Situácia v kráľovskej rodine sa podľa nej začala zhoršovať po ich sobáši v máji 2018 a ešte sa vyostrila, keď otehotnela.

„Pochopila som, že nielenže ma nechránili, ale

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Britská kráľovská rodina

Svet

Teraz najčítanejšie