Denník N

Nechali ste nás súťažiť o životy našich rodičov

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Ľudia chápu, že vakcín je zatiaľ málo, ale to nie je dôvod ponižovať občanov a robiť z nich konkurentov v tvrdom boji.

„Mami, išli by ste sa dať zaočkovať aj do Trnavy?“ pýtal som sa v sobotu tesne pred polnocou v správe pre rodičov v Komárne. Oveľa skôr ako mohla prísť kladná odpoveď, sa po niekoľko sto voľných miestach takmer okamžite zaprášilo. Rodičia spali a o tom, že minister zdravotníctva na Facebooku pred chvíľou oznámil, že sú voľné termíny, sa nemali ako dozvedieť. Nedozvedeli by sa to, ani keby trpeli nespavosťou. Sociálne siete im totiž nič nehovoria.

Môj 73-ročný otec a 71-ročná mama sa práve spolu s desaťtisícami až so státisícami rovesníkov po celom Slovensku stali obeťou ministrovej hry na vylúčenie. Kto práve nemá zapnutý počítač, konto na Facebooku, internet, prípadne deti alebo vnukov, ktorí celú kalváriu absolvujú za nich, je mimo hry, bez šance dostať sa teraz k vakcíne a odkázaný na milosť náhody, že nabudúce sa možno o nových termínoch dozvie včas.

V nedeľu sa to celé opakovalo. Tu sa objaví miesto v Nitre, tam vo Zvolene či v Leviciach, ale v okamihu sú preč. V neskorý nedeľňajší večer sa stane malý zázrak – 180 voľných termínov priamo v Komárne. Keďže systém núti formulár vypĺňať vždy nanovo, opäť preteky s inými potomkami, ktorí sa rovnako ako my snažia svojich rodičov a starých rodičov čo najskôr ochrániť pred covidom.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Očkovanie proti koronavírusu

Komentáre

Teraz najčítanejšie