Denník N

Šeliga: Špekulovať o menšinovej vláde je nemiestne, je to vydieračská pozícia

Juraj Šeliga. Foto N - Tomáš Benedikovič
Juraj Šeliga. Foto N – Tomáš Benedikovič

Vnímam snahu robiť zo mňa mladého, arogantného a nenažraného politika, ktorý všetko rozbíja, ale je to hlúposť, vraví o vládnej kríze podpredseda parlamentu Juraj Šeliga.

Podpredseda parlamentu Juraj Šeliga (Za ľudí) od vypuknutia vládnej krízy niekoľko dní verejne nevystupoval. V rozhovore hovorí:

  • kam sa posunuli koaličné rokovania,
  • čo vlastne chce dosiahnuť jeho strana, či žiadajú pád premiéra,
  • či by sa kríza mohla skončiť tak, že Marek Krajčí zostane ministrom,
  • aj či reálne rozmýšľal o odchode zo strany a koalície.

Aký ste mali víkend?

Pracovný. Asi dvakrát sme mali stretnutie vedenia strany, medzitým bolo pár bilaterálnych on-line rokovaní s našimi koaličnými partnermi. Rozprávali sme sa, ako to vidia oni, ako to vidíme my, aj čo je cesta von z krízy. S úsmevom dodávam, že môj víkend bol fajn, lebo som nebol v Jasnej, kam som sa podľa bulváru chystal. Vlhovej som fandil z obývačky.

Posunuli ste sa v koalícii niekam?

Rokovania sú rámcované stredou, keď sa stretne predsedníctvo Sme rodina. Ďalšie oficiálne rokovanie všetkých štyroch strán by malo byť v stredu, ale samozrejme, že rokovania prebiehajú aj medzitým. Či už vo vnútri strán, alebo individuálne medzi stranami. Každý prezentuje svoju pozíciu a vyjasňuje mantinely toho, čo s touto situáciou môžeme urobiť.

Pre mnohých čitateľov zrejme nie je úplne jasné, čo chce dosiahnuť strana Za ľudí. Veľmi exaktne sme počuli, čo chce Richard Sulík, ale signály z vašej strany sú skôr zahmlené. Hovoríte všeobecne o rekonštrukcii vlády. Takže – čo chcete?

Áno, sme v kontraste

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hegerova vláda

Za ľudí

Slovensko

Teraz najčítanejšie