Denník N

Po dvoch mesiacoch očkovania ministerstvo sľubuje aplikáciu, Čaputová odkazuje, že systém prihlasovania je nedôstojný

Lekár Július Hodosy. Foto N - Tomáš Benedikovič
Lekár Július Hodosy. Foto N – Tomáš Benedikovič

Zdravotníci vypadli z formulára na nahlasovanie sa na očkovanie. Ministerstvo tvrdí, že o týždeň by sa tam mohli vrátiť.

V pondelok a v utorok podvečer má pribudnúť 30-tisíc miest na očkovanie proti covidu pre ľudí nad 70 rokov, ohlásila v nedeľu večer na Markíze štátna tajomníčka Jana Ježíková. V stredu a vo štvrtok by malo pribudnúť 30-tisíc miest pre ľudí od 60 rokov.

Počítačový súboj o expresné obsadenie miest tak bude pokračovať aj tento týždeň a mnohí seniori a ich príbuzní už popoludní začnú pozorne strážiť stránku s voľnými termínmi, aby stihli rezervovať voľné miesto. Keďže nie je jasné, kedy termíny pribudnú, musia si záujemcovia priebežne obnovovať webovú stránku.

Neúspešná prezidentka

Napríklad v Ružomberku boli v pondelok voľné miesta už tesne po obede. Prešlo pár minút a všetko už bolo obsadené. Podobne, ako iné voľné miesta. Systém prihlasovania sa na očkovanie, ktorý manažuje Národné centrum zdravotníckych informácií (NCZI), sprevádza chaos a často beznádej a hnev ľudí, ktorí chcú seba alebo svojich blízkych prihlásiť.

O svojej skúsenosti s registrovaním prehovorila aj prezidentka Zuzana Čaputová. „Táto situácia je nedôstojná,“ skonštatovala potom

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Koronavírus

    Očkovanie proti koronavírusu

    Slovensko

    Teraz najčítanejšie