Denník N

Nadávky Matoviča nevychovajú. Možno je čas, aby od neho slušní odišli

Vydržať s ním v jednej miestnosti musí byť náročné, vydržať s ním v jednej koalícii nemožné. 

Myslím, že vtedy mi Igor Matovič zatelefonoval vôbec prvý raz. Bolo to na jeseň v roku 2014. Práve sme zakladali Denník N. Mali sme jednu z množstva prípravných porád u nás doma. Zdvihol som a moja prvá veta znela: „Dobrý deň, náš rozhovor si budete aj nahrávať alebo tentoraz nie?“

Igor Matovič sa urazil. Volal v dobrom. Chcel ponúknuť pomoc pri zakladaní Denníka N. Volal však iba pár týždňov po tom, ako sa ukázalo, že si nahral súkromnú debatu s Radoslavom Procházkom a následne ju aj zverejnil, aby odhalil, že Procházka pristupoval k účtovníctvu svojej strany tak fifty-fifty.

Na ten telefonát som si znovu raz spomenul, keď teraz premiér Matovič prekročil hranice verejného a súkromného. Keď vo svojom boji neváhal použiť akúkoľvek zbraň, aj keď je riadne podpásová.

Je dôležité vedieť, že dnešné správanie Igora Matoviča nie je žiadnym prekvapením. Taký bol vždy. Akurát teraz je premiérom a my všetci sme rukojemníkmi jeho nálad, podrazov a útokov.

Netrvalo ani rok a pochopili to aj jeho koaliční partneri. Preto sme v koaličnej kríze. Logicky to vytvára ešte viac nervozity.

Neklesnime na jeho úroveň

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hegerova vláda

Igor Matovič

Richard Sulík

Veronika Remišová

Komentáre

Teraz najčítanejšie