Denník N

Ako si vybrať cieľ výletu či túry v Bratislavskom kraji, kde nebudú davy ľudí

Havrania skala v Malých Karpatoch. Ilustračné foto – Ľubomír Mäkký
Havrania skala v Malých Karpatoch. Ilustračné foto – Ľubomír Mäkký

Podľa aktuálne platných opatrení sa Bratislavčania môžu vybrať do prírody v rámci celého Bratislavského kraja. Prinášame niekoľko tipov, ako si vybrať zaujímavý cieľ výletu, kde zároveň nebude veľa ďalších návštevníkov.

Vodiči na plných parkoviskách sú nervózni, miestni obyvatelia sa hnevajú na návštevníkov, ktorí im parkujú pred domami, na turistických chodníkoch sa kráča v zástupoch. V čase pandémie sa môže výlet do prírody ľahko zmeniť na stresujúci zážitok, stačí, že si za cieľ vyberiete rovnaké miesto, ako davy iných ľudí.

Tomu sa však dá ľahko vyhnúť. V tomto článku vám prinášame tipy, ako si vybrať cieľ túry či výletu v okolí hlavného mesta. Neponúkame zoznam konkrétnych miest, ale prístup a spôsob, ktorým si nájdete peknú lokalitu, kde sa nebudete cítiť ako na vianočných trhoch.

Vyhnite sa rozhľadniam či hradom

Vyhnite sa vychyteným turistickým cieľom ako rozhľadne či zrúcaniny, alebo obľúbené výhľadové vrcholy. Zapnite si online turistickú mapu a na nej vrstvu fotografií. Nechoďte na miesta s najväčším počtom fotografíí. Hľadajte obrázky z miest aj mimo turistických či cykloznačiek.

Objavte pekné miesta mimo značených chodníkov

Nenavádzame vás na porušovanie zákona – mimo národných parkov a maloplošných chránených rezervácií je voľný pohyb mimo vyznačených chodníkov povolený.

V rámci okresov Bratislavského kraja môžete ísť napríklad do

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Bratislava

Turistika a outdoor

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie