Denník N

Froome double nezíska. Má zlomený členok a na Vuelte končí

Foto: AP/Laurent Cipriani
Foto: AP/Laurent Cipriani

„Röntgen z dnešného rána potvrdil zlomeninu jednej z členkových kostí. Vuelta sa tak pre mňa končí,“ napísal Froome na sociálnej sieti.

Britský cyklista Chris Froome nebude ďalej pokračovať na cyklistických pretekoch Okolo Španielska. Aktuálny víťaz Tour de France utrpel pri páde počas stredajšej 11. etapy na pretekoch Okolo Španielska zranenia kolena a ramena a vyšetrenie vo štvrtok ráno ukázalo aj zlomeninu jednej z členkových kostí. Pre Frooma sa tak preteky skončili.

„Röntgen z dnešného rána potvrdil zlomeninu jednej z členkových kostí. Vuelta sa tak pre mňa končí,“ napísal Froome na sociálnej sieti.

Pád krátko po štarte

Froome utrpel zranenie krátko po štarte stredajšej 11. etapy, keď po kontakte s ďalšími jazdcami skončil na zemi. Líder tímu Sky napriek zraneniam pokračoval ďalej a po zdolaní šiestich náročných pyrenejských kopcov prišiel do cieľa s námahou a vyčerpaním.

Na víťaza etapy Mikela Landu stratil viac ako osem minút a na svojich hlavných konkurentov v boji o celkové prvenstvo viac ako sedem. Jeho šance na víťazný príchod do Madridu tak výrazne klesli.

Double nezíska

Britovi sa tak vzdialilo dosiahnutie unikátneho double, keď k tohtoročnému triumfu na Tour de France zamýšľal pridať aj celkové víťazstvo na Vuelte.

V histórii to dokázali len dvaja cyklisti – Francúzi Jacques Anquetil (1963) a Bernard Hinault (1978).

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Vuelta a Espaňa

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie