Denník N

Matovič je jedna veľká kríza. Na vládnutie už potom nezostáva čas

Päť postrehov a poučení z krízového vývoja vlády Igora Matoviča.

Prešiel ďalší týždeň a koaličná kríza sa nekončí. Na chvíľu sa lídri koalície pokúsili vyvolať zdanie, že sa všetko vyriešilo, ale bolo to len zdanie.

Odchod Mareka Krajčího: či už postupný, podmienený Sputnikom, so slzami a s necitlivými rečami o vlastnej obete, keď už máme viac ako osemtisíc naozajstných obetí, alebo okamžitý, na tom nič nemení. Kríza pokračuje, lebo Igor Matovič zostáva premiérom. Igor Matovič je kríza. Tak to má rád.

Napriek tomu sme sa dozvedeli o koalícii niečo nové. Tu je päť postrehov a poučení z krízového vývoja vlády Igora Matoviča.

1. V bunkri. Tlačovka špičiek OĽaNO k plánovanej demisii ministra zdravotníctva potvrdila, že sa nesprávajú ako politická strana (ani ňou nie sú). A potom to ešte podčiarkli ministri za OĽaNO, ktorí mali potrebu ďakovať a lúčiť sa s kolegom Krajčím. V normálnej strane a vláde by Marek Krajčí nebol ministrom najneskôr od jesene minulého roka, keď nezvládol nástup druhej vlny. Odborníci ho na to upozorňovali a hovorili mu, čo má robiť. On sa to – aspoň tak to tvrdí – aj pokúšal presadiť na vláde, ale neúspešne. Mohol iba plakať. To mu ide.

V normálnej

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Boris Kollár

Hegerova vláda

Igor Matovič

Marek Krajčí

Richard Sulík

Veronika Remišová

Komentáre

Teraz najčítanejšie