Denník N

Koalícia ešte nikdy nebola bližšie k rozpadu. Premiér navrhol, že sa načas stiahne do úzadia

Foto N – Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Koaličné strany rokovali v piatok aj v sobotu. Sulík krátko po kontroverznej štvrtkovej tlačovke viac ako hodinu hovoril s Matovičom.

Situácia vo vládnej koalícii je po štvrtkovej tlačovke Igora Matoviča, kde sa po oznámení demisie ministra zdravotníctva Mareka Krajčího (OĽaNO) pustil do svojich koaličných partnerov, oveľa vážnejšia, ako bola doteraz.

Vládni politici rokovali aj v piatok a sobotu. Z prostredia menších koaličných strán, teda SaS a Za ľudí, prichádzali informácie, že takto blízko k rozpadu koalícia ešte nebola.

Zároveň dodávali, že vážnosť situácie si cez víkend už začali uvedomovať aj predstavitelia OĽaNO, ktorí po Krajčího demisii hovorili, že nerozumejú, o čo SaS a Za ľudí ešte ide.

Televízia Markíza v sobotu večer s odkazom na zdroje z vládnych strán informovala, že premiér Matovič prišiel s vlastným nápadom, ako krízu vyriešiť. Podľa televízie navrhol, že sa načas stiahne do úzadia a presunie časť svojich kompetencií predsedu vlády na iného člena kabinetu.

To len dokazuje, aká vážna je situácia v koalícii. Hlavnou témou, na ktorú dnes strany diskutujú, je premiér Igor Matovič.

Richard Sulík na piatkovej vláde. Foto – TASR

Sulík rokoval s Matovičom

Súčasťou Matovičovho návrhu má byť aj to, že v nejakej forme sa do úzadia stiahne aj predseda SaS a minister hospodárstva Richard Sulík, ktorý na to však nevidí žiadny dôvod. Zároveň platí, že nejde o jediný scenár, o ktorom koaliční politici vyjednávajú. Verzií je viac.

Ďalšia

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hegerova vláda

Igor Matovič

OĽaNO

SaS

Sme rodina

Za ľudí

Slovensko

Teraz najčítanejšie