Denník N

Očkovacia čakáreň sa ešte odkladá. Keď ju spustia, termíny budú rozdeľovať podľa veku a rizikovosti zamestnania

Očkovanie v Prešove. Foto - TASR
Očkovanie v Prešove. Foto – TASR

Chaotické preteky v prihlasovaní na očkovanie zatiaľ nemajú náhradu. Keď nový systém spustia, budú sa môcť hlásiť len tí, pre ktorých je teraz očkovanie otvorené. Náhradníkov tento systém nevezme.

Aj keď bývalý minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽaNO) a štátna tajomníčka Jana Ježíková sľubovali, že v pondelok štát spustí takzvanú čakáreň na očkovanie, ešte sa tak nestane.

Nový riaditeľ Národného centra zdravotníckych informácií Róbert Suja v pondelok ani nepovedal, kedy nové prihlasovanie spustia. Sľubuje však, že by to malo byť počas tohto týždňa.

So spustením sa neponáhľajú aj preto, že nové termíny uvoľní štát až koncom týždňa a aktuálne termíny na tento týždeň sú už naplnené. Ak by však nový systém fungoval, mohli by sa ľudia priebežne hlásiť a postupne by mohli dostávať termíny už na budúci týždeň.

Video: Bratislava už očkuje masovo na štadióne, kazil to už len starý prihlasovací systém (autorka: Martina Koník)

V novej registrácii si budú môcť ľudia vybrať, či chcú vypísaný termín alebo sa prihlásia do čakárne. Znamená to, že sa registrujú a keď sa termín uvoľní, bude im pridelený cez SMS a email – najskôr o 48 hodín.

Nateraz len starší ako 60 rokov a zdravotníci či sociálni pracovníci

Ministerstvo s Národným centrom zdravotníckych informácií v pondelok ukázali, ako by mala fungovať čakáreň.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Koronavírus

    Očkovanie proti koronavírusu

    Slovensko

    Teraz najčítanejšie