Denník N

Fungovalo by to s Matovičom v parlamente? Nie. Treba to skúsiť? Áno

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Za normálnych okolností je odstránenie predsedu najsilnejšej koaličnej strany nepredstaviteľné a škodlivé, lenže my práve teraz nežijeme v normálnych okolnostiach.

Náreky nad stavom slovenskej politiky sú v tejto chvíli stratou času. Radšej treba hľadať riešenie, ktoré môže situáciu aspoň trochu zlepšiť.

Do tejto kategórie celkom iste nepatrí zotrvanie Igora Matoviča na poste premiéra. Opačný extrém je rýchly návrat Smeru. Pohybovať sa teda môžeme medzi týmito dvoma mantinelmi. No a v takom prípade zostáva ako najprijateľnejšia možnosť tá, ktorú presadzujú SaS a Za ľudí.

Samozrejme, že sa aj proti nej nájde na počkanie tisíc dobrých argumentov. Lenže nad všetkými stojí jeden omnoho silnejší – potrebujeme konečne funkčnú vládu a potrebujeme ju čím skôr.

To, že by jej Matovič ako budúci poslanec dokázal robiť z parlamentu zle, je veľmi pravdepodobné. To, že by rozohral svoju verziu príbehu o dýke do chrbta a skúsil by rozbiť klub OĽaNO, keby nad ním stratil úplnú kontrolu, sa nedá vylúčiť tiež. To, že by

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hegerova vláda

Igor Matovič

OĽaNO

Richard Sulík

SaS

Veronika Remišová

Za ľudí

Komentáre

Teraz najčítanejšie