Denník N

Pre počasie môžu zrušiť zjazd bez náhrady. Pre Vlhovú hrá pravidlo, ktoré platí len týždeň v roku

Lenzerheide v pondelok o 15.13 h. Foto - arosalenzerheide.swiss/en/Region/Lenzerheide/Up-to-date/Webcams
Lenzerheide v pondelok o 15.13 h. Foto – arosalenzerheide.swiss/en/Region/Lenzerheide/Up-to-date/Webcams

Hoci slovensko-švajčiarsky súboj vrcholí vo švajčiarskom stredisku Lenzerheide, vyzerá to tak, že podmienky vo finále Svetového pohára môžu znevýhodniť práve domácu lyžiarku Laru Gutovú-Behramiovú.

Organizátori už v nedeľu zrušili prvý pondelkový tréning na stredajší zjazd žien pre husté sneženie. Ďalší je na programe v utorok, no počasie by sa dovtedy podľa predpovedí nemalo zmeniť.

Hoci pred každým zjazdom je tréning povinný, ani zrušenie toho utorkového nemusí znamenať neuskutočnenie samotného zjazdu, hoci taká informácia sa šíri.

Predpoveď hovorí, že v stredu by nemalo snežiť tak husto. „V stredu ráno by ženy aj muži mohli trénovať na skrátenej trati ešte pred pretekmi,“ píše švajčiarsky novinár Philipp Rindlisbacher na tagesanzeiger.ch.

To všetko za predpokladu, že v stredu sa počasie zlepší. „Nikto si však nezoberie na triko, aby bol zjazd v nebezpečných podmienkach,“ vysvetľuje Timotej Zuzula pre Denník N.

Sneh musí ísť až za siete

Veľkou výhodou by v prípade neuskutočnenia stredajšieho zjazdu hlavne pre Petru Vlhovú bolo pravidlo, ktoré platí len počas finále Svetového pohára –

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Petra Vlhová

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie