Denník N

Štát spustil čakáreň na očkovanie. Ako bude fungovať a pre koho je určená?

Foto N - Vladimír Šimíček
Foto N – Vladimír Šimíček

Skončilo sa chaotické prihlasovanie, v ktorom bolo treba striehnuť na nové termíny. Nové prideľovanie termínov štát spúšťa v čase veľkého výpadku vakcín od AstraZenecy. Nový systém má ešte chyby, stránka býva nedostupná, formulár nie je možné vyplniť zo zahraničia.

Na očkovanie proti covidu-19 je už možné prihlásiť sa cez novú čakáreň. Má trojdňové meškanie, mali ju spustiť už v pondelok.

Po novom by tak už ľudia nemali čakať pri počítačoch, že štát podvečer zverejní niekoľko stoviek voľných miest. Každý, kto má nárok, sa môže nahlásiť a štát mu následne pošle voľný termín na očkovanie, keď bude na rade.

Momentálne sa môžu hlásiť len ľudia starší ako 60 rokov, zdravotníci či sociálni pracovníci.

V čase spustenia svietili pri všetkých očkovacích miestach nuly, nie sú žiadne voľné termíny.

Nové termíny bude štát otvárať až koncom týždňa. Očkovanie sa však zjavne výrazne spomalí. Tento mesiac totiž miesto 300-tisíc dávok vakcín AstraZeneca Slovensko dostane len 25-tisíc. V utorok o tom informovala štátna tajomníčka Jana Ježíková.

Nateraz nie je jasné, či sa pozastaví očkovanie pre ľudí vo veku 60 – 70 rokov, ktorých očkujú AstraZenecou, alebo ich budú presúvať aj na iné vakcíny.

Tu sa dá registrovať na očkovanie cez čakáreň.

Mladší sa registrovať ešte nemôžu

Nateraz sa tak nebudú môcť

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Koronavírus

    Očkovanie proti koronavírusu

    Slovensko

    Teraz najčítanejšie