Denník N

LM, osemfinále: Atlético vyzeralo pri Chelsea ako druholigista. Nikto proti nám nebude chcieť hrať, teší sa Tuchel

Foto - TASR/AP
Foto – TASR/AP

Dobrý deň,

najväčším prekvapením posledných osemfinálových zápasov bolo to, ako bezradne pôsobilo Atlético Madrid proti Chelsea, a to v celom dvojzápase.

Chelsea spravila pod manažérom Thomasom Tuchelom veľký skok a začína si veriť. Tuchelovi opäť vyšla taktika, aj keď niekto sa mohol čudovať, prečo nechal na lavičke Oliviera Girouda hrajúceho v skvelej forme. „Nedokázali sme im zobrať loptu, jednoducho boli lepší,“ povedal Diego Simeone.

Postup do štvrťfinále formálne potvrdil aj Bayern Mníchov, ktorý doma zdolal Lazio Rím 2:1.

Súhrn Ligy majstrov prinášame vždy ráno po zápasoch a posielame ho aj e-mailom.


Keď Chelsea vyžrebovali Atlético, vyzeralo to ako jasná záležitosť. Trápiaci sa mladý tím s neskúseným trénerom proti suverénnemu lídrovi La Ligy.

Za pár mesiacov sa však vo futbale dokáže zmeniť veľa.

„Nikoho nechcem zneuctiť, ale vyzeralo to, akoby Chelsea hrala proti top tímu z The Championship (druhá anglická liga, pozn. red.) alebo tímu, ktorý v Premier League bojuje o záchranu,“ povedal pre BT Sport Joe Cole, hviezda Chelsea z nultých rokov.

Od decembrového žrebu osemfinále LM sa zmenilo všeličo – Chelsea má nového trénera (Franka Lamparda nahradil koncom januára Thomas Tuchel) a Atlético už nie je takým suverénom. V La Lige má na druhú Barcelonu už len štvorbodový náskok.

Tuchelova bilancia za prvých 13 zápasov v Chelsea: v Premier League je naspäť v top štvorke, v Lige majstrov nedal nárok Atléticu Madrid a za celý ten čas jeho tím dostal len dva góly, z toho jeden vlastný.

Nemecký tréner potvrdil, čo sa o ňom vedelo – výborne zvláda taktiku, aj keď sú jeho tímy beztvaré a prispôsobujú sa súperom. Zatiaľ však nepotvrdzuje, že to ľudsky nevie s hráčmi, ako pri jeho príchode do Londýna predpokladal The Athletic.

Zlomový moment?

Keď za nich Chelsea v lete dala 220 miliónov libier, vyzeralo to ako výborná kúpa. Pred odvetou s Atléticom však trojica Timo Werner, Kai Havertz a Hakim Ziyech odohrala dokopy 66 zápasov, no strelila len päť gólov.

„V živote úspešného tímu sú momenty, ktoré sa neskôr ukážu ako

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Futbal

Liga majstrov

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie