Denník N

Jedzte viac pikantnej mrkvy!

V New Yorku nebolo málo skvelých reštaurácií najrôznejšieho druhu, ale aj tak sa stalo, že som si niektoré obľúbil viac a ako creature of habit1 som ich navštevoval pomerne systematicky. Jednou z nich bola marocká Cafe Mogador, kde okrem iných dobrôt robia skvelú pikantnú mrkvu ako predjedlo. Nikdy som ju nevynechal. V Londýne sa marocké reštaurácie hľadajú pomerne ťažko, lebo máme lockdown, ale aj tak, kým nebol, skúsil som zo dve-tri variácie pikantnej mrkvy a vôbec to nebolo ono. Vďaka lockdownu som začal tráviť čas aj varením a spomenul som si na mrkvu, rozľútostil som sa a napísal som žalostný email Mogadorovcom, ktorí mi obratom poslali recept. Dám vám vedieť, ako to dopadne. A to je prvá dnešná dobrá správa.

Druhá je, že vyše 25 miliónov Angličanov bolo zaočkovaných proti covidu. To je polovica dospelej populácie. Not too bad, my dear. Asi si dám šálku čaju a toast na oslavu.

A tu by som aj skončil, lebo čo sa správ zo Slovenska týka, pomaly, ale isto strácam schopnosť čudovať sa, a ak to takto pôjde ďalej, dopadnem ako Umazanček Strakatý, ktorý sa ničomu nečudoval.2

Niežeby bol fakt, že premiér je blázon, prekvapením.3

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hegerova vláda

Igor Matovič

Komentáre

Teraz najčítanejšie