Denník N

Za dovolenku v zahraničí hrozí pokuta 1000 eur, policajti budú od soboty kontrolovať aj letiská

Foto N - Vladimír Šimíček
Foto N – Vladimír Šimíček

Zákaz rekreácií v zahraničí bude platiť od soboty 20. marca do 28. apríla. Ak bude pandemická situácia aj naďalej nepriaznivá, zákaz zahraničných dovoleniek vláda predĺži.

Od soboty 20. marca už na dovolenku na Maledivy či na Zanzibar tak ľahko neodletíte. V ten deň začne platiť zákaz vycestovať do zahraničia s cieľom rekreácie.

Vláda odpovedá novým zákazom na kritizovaný paradox v protipandemických opatreniach – ľudia nemôžu cestovať na výlet z jedného okresu do druhého, na zahraničnú dovolenku však môžu ísť. Obmedziť dovolenky v zahraničí odporučila aj pandemická komisia vlády. Cieľom tohto odporúčania bolo zamedziť dovozu nových mutácií koronavírusu na Slovensko.

„Chceme ochrániť každého občana pred tým, aby si so sebou nedoniesol ‚darček‘ zo zahraničia, ktorý môže pripraviť o životy ľudí,“ vysvetlil Heger.

Detaily nového obmedzenia zatiaľ nie sú známe. Legislatívnu podobu mu má dať podpredseda vlády pre legislatívu a strategické plánovanie Štefan Holý. Ten počas pandémie pravidelne cestoval za rodinou do Veľkej Británie na výnimku od hlavného hygienika Jána Mikasa.

Za rodinou bude môcť Holý, ale aj iní ľudia cestovať ďalej – nový zákaz sa nebude vzťahovať na zahraničné cesty za prácou, za

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hegerova vláda

Koronavírus

    Slovensko

    Teraz najčítanejšie