Denník N

Zakážu masturbáciu, povolia kameňovanie detí, budú trestať pýchu a zavedú krvnú pomstu?

Michelangelo. Stvorenie Adama. Foto – Wikimedia/cc
Michelangelo. Stvorenie Adama. Foto – Wikimedia/cc

„Apel na tradíciu“ podsúva chybný názor, že nejaká vec je dobrá iba preto, že je súčasťou tradície.

Predstavte si, že by desiatky štúdií dokazovali, že ivermektín na covid funguje a Sputnik je účinná a bezpečná vakcína. Bolo by rozumné, aby sa používali? Rozhodne.

Podobne sa o homosexualite vie, že nejde o žiaden „životný štýl“ a mnoho štúdií ukazuje, že deti vychovávané homosexuálnymi pármi nijako netrpia, fyzicky ani duševne.

Napriek tomu 44 poslancov zdvihlo minulý týždeň ruku za návrh zmeny ústavy (neprešiel) predložený Marianom Kotlebom, ktorý v dôvodovej správe hovorí presný opak.

Načo sú štúdie a výskum, keď stačí mať názor?

Desiatky štúdií

Už viac ako 70 štúdií (hoci rôznej kvality) ukázalo, že deti vychovávané homosexuálnymi pármi nijako nezaostávajú za deťmi, ktoré vychovávajú heterosexuáli.

Americká psychologická asociácia uvádza, že „neexistujú žiadne vedecké dôkazy, že by efektivita výchovy súvisela so sexuálnou orientáciou“. Podľa asociácie dokážu homosexuálne páry vytvoriť zdravé a milujúce prostredie pre deti rovnako ako heterosexuáli.

Ak deti naozaj niečo potrebujú, je to láska, starostlivosť, stabilný vzťah rodičov a dobré socio-ekonomické zázemie.

Jediné veci, ktoré deti vychovávané homosexuálmi negatívne poznačujú, sú stigma a diskriminácia spojené so sexuálnou orientáciou rodičov.

Najnovšie k nej prispelo 44 „bojovníkov za tradičné Slovensko“.

Apel na tradíciu

Dôvodová správa sa odvoláva na „stáročiami overený model rodiny“ a hovorí o „cyrilo-metodskom duchovnom dedičstve“, ktoré je ohrozené „zvrátenými liberálnymi trendmi“.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Človek

Morálka

Omyly mysle

Komentáre, Veda

Teraz najčítanejšie