Denník N

Desiatky ľudí zaočkovaných vakcínou AstraZeneca pozvali na preočkovanie Pfizerom. NCZI to vysvetľuje „migráciou databáz“

Ilustračné foto - TASR
Ilustračné foto – TASR

Zuzane prišla v pondelok na obed esemeska, že sa má o dve hodiny dostaviť do nemocnice Ružinov na preočkovanie druhou dávkou vakcíny proti covidu.

Prvou dávkou vakcíny AstraZeneca ju zaočkovali presne pred mesiacom. „V prvom momente mi ani nenapadlo, že druhou dávkou AstraZenecy sa má očkovať až po desiatich týždňoch,“ hovorí Zuzana. V esemeske bola uvedená očkovacia látka Comirnaty, Zuzane to však nebolo podozrivé.

Vyzdvihla syna zo škôlky a spolu s ním sa ponáhľala na očkovanie.

Keď prišla na miesto, na očkovanie čakali viaceré učiteľky, učitelia aj zamestnanci finančnej správy. Keď prišla na rad, zdravotníčka jej povedala: „Astra? Lenže my dnes očkujeme Pfizerom. Už sme dnes takto otočili asi osemdesiat ľudí. Zavolali vás omylom.“

Zuzana si neskôr vyhľadala, že Comirnaty je názov očkovacej látky od spoločnosti Pfizer. „Nenapadlo mi overovať si, o akú vakcínu ide. Spoliehala som sa na to, že Národné centrum zdravotníckych informácií predsa musí vedieť, akou vakcínou ma zaočkovali,“ hovorí Zuzana.

Ako hovorí, ona ešte dopadla dobre. „Bola tam aj pani, ktorá na očkovanie pricestovala z Nových Zámkov,“ dodáva.

Zuzana však má obavy z toho, či po dnešku nie je automaticky vyradená

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Koronavírus

    Očkovanie proti koronavírusu

    Slovensko, Zdravie

    Teraz najčítanejšie