Denník N

Kollár dáva koalícii čas do konca budúceho týždňa. Ak nepríde k dohode, hovorí o predčasných voľbách

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Aktualizované – o vyhlásenie Borisa Kollára a ohlásenú demisiu Márie Kolíkovej. Koaličná kríza sa preniesla do Národnej rady, Sme rodina hovorí o predčasných voľbách.

Tri týždne trvajúca vládna kríza už paralyzovala aj parlament. Predseda Národnej rady Boris Kollár (Sme rodina) v utorok ráno prerušil jeho rokovanie, poslanci by sa mali do lavíc vrátiť až na budúci utorok 30. marca.

Kollár najprv sucho poslancom oznámil, že schôdzu na týždeň prerušuje. Predseda Smeru Robert Fico sa ho nato spýtal, čo sa deje. „Aspoň nejaké klebety nám povedzte,“ vyzval ho.

Predseda parlamentu vzápätí priznal, že dôvodom je vládna kríza.

Video: Kollár: Ak sa nedohodneme do konca budúceho týždňa, odchádzame (autori: NR SR, Martina Koník)

Kollár nechce cirkus

„Prerušil som schôdzu kvôli tomu, aby som cirkus z vlády nepreniesol do parlamentu. Chyba je na našej strane, musíme to upratať alebo sa slušne rozísť,“ vysvetlil predseda parlamentu.

Zároveň sa ospravedlnil poslancom, ktorí prišli na rokovanie do Bratislavy zo stredného a z východného Slovenska. „Ale už včera sme komunikovali, že sa niečo takéto udeje.“

Predseda parlamentu vysvetlil, že by nechcel, aby v rámci rokovania neprechádzali jednotlivé body. „Radšej nech je týždeň kľud, ale nebudete môcť povedať, že má Kollár v pléne

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Boris Kollár

Hegerova vláda

Slovensko

Teraz najčítanejšie